Afgelopen week is de kleur van 2018 bekend gemaakt, namelijk: Heart Wood. In de hectiek en onvoorspelbaarheid van ons leven, wil je je terugtrekken in een warm en veilig thuishaven. Met deze kleur maak je van je huis een thuis. De kleur staat voor de warmte en houvast die we verlangen in tijden van verandering. Wat vind jij van Heart Wood?

Waarom Heart wood?

Al tijden lang is Lidewij Edelkoort dè goeroe op het gebied van trends. Met haar kijk op de toekomst worden veel trends vastgesteld. De trends worden namelijk bepaald door alle invloeden van buitenaf. De toekomst wordt steeds onvoorspelbaarder. Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van technologie, robotica en ook de economie speelt een belangrijke rol in haar visie. Deze onvoorspelbare ontwikkelingen hebben een enorme invloed op de mens. Mensen zonderen zich steeds vaker af, maar hebben vooral belang bij een veilig thuishaven. Die beschermde en veilige plek is je thuis. Het huis is voor ons de plek om tot rust te komen, om ons af te sluiten van de buitenwereld en om een warme omgeving te hebben. Door op de pauze knop te kunnen drukken is onze behoefte groot om ons op te laden. Want zeg nou zelf, we hebben naast de hectiek in het leven balans, stilte en comfort nodig. We verlangen naar die ene plek waarin we ons kunnen terugtrekken en waar we kunnen ontspannen. Met de kleur van het jaar, Heart Wood, kunnen we deze fantasie werkelijkheid laten worden. Het is een tint die geinspireerd is op de warmte van hout en brengt het aaibare gevoel van zacht leer over. De verfijnde en volwassen roze tint is toepasbaar in ieder interieur en woonstijl. Met de kleur Heart Wood zorg je voor a welcome home.

Hoe combineer je de kleur van 2018?

Heart Wood kan gecombineerd worden op allerlei manieren, waardoor je diverse stemmingen in het leven roept. De kersverse tint is flexibel en laat zich beïnvloeden door licht van buitenaf. Zo krijgt de kleur in elk huis een ander gezicht. De experts van Flexa hebben drie verschillende paletten bedacht, zodat de kleur tot zijn recht komt in elke woonstijl. Combineer je Heart Wood met de grijstinten, bloskleuren en warm hout? Dan geeft dat een fijn en beschermd gevoel, tevens zorgt de rozegrijze kleur voor een helend effect en biedt hij je de veilige thuishaven waarnaar je verlangt. De omschrijving van deze stijl wordt ook wel ‘’The comforting home’’ genoemd. Gaat je voorkeur uit naar een stoere en verfijnde touch? Dan kan je werken met blauwe kleuren en groene tinten voor een harmonieus geheel. De mix aan kleuren zorgen voor een heldere kijk op het leven, laat je doen genieten en dankzij de vriendelijke groentinten ondersteun je de behoefte aan verbinden, oftewel ‘’The inviting home’’. Het derde palet is ontworpen met groene en (oker)gele kleurtonen. Deze tinten in combinatie met Heart Wood laten het roze exploderen en opleven. Met dit palet creëer je een huis waarin je vrienden uitnodigt, een lanceerplek voor nieuwe ideeën en behoudt je een goed en energieke vibe. Deze mix aan kleuren worden ook omschreven als ‘’The playful home’’.

Welke bijpassende woontrends zien we nog meer in 2018?

Als het gaat om metaalsoorten zien we in 2018 veel donker staal, goud, brons en messing terugkomen. Denk daarbij ook aan de geoxideerde varianten. Naast de metalen materialen zien we ook veel natuurlijke materialen terugkomen. Denk aan marmer, donker teak, eiken en rotan. Niet alleen in meubilair of accessoires, maar ook in verlichting. In 2018 draait het namelijk om degelijke en natuurlijke materialen. Naast het harmonieuze effect in huis halen, blijft de trend color blocking doorgaan. Het speelse en vrolijke effect wat je hiermee creëert zorgt voor contrast. Color blocken hoeft niet met felle kleuren, gebruik diverse tinten uit de zelfde kleurtoon om dit effect te bereiken. Naast het glas in 2017 zien we vanaf 2018 ook vele soorten hout in huis. Combineer verschillende soorten met elkaar voor een warm tintje. En wat dacht je van de kleur zwart? Bruin wordt het nieuwe zwart, aldus Lidewij Edelkoort.

Wat vind jij van de nieuwe kleur? Hoe combineer jij hem in huis?

Posted in Directlampen door

Linda Kroon