Wie kent deze trend niet? Pure eenvoud in je interieur. We kunnen er niet omheen. Scandinavisch wonen is helemaal van deze tijd! De invloed vanuit de Scandinavische landen wordt alsmaar groter. Design uit het hoge Noorden is hip en wie houdt daar nou niet van? Hieronder 5 eenvoudige tips over hoe je een Scandinavisch interieur creëert

Tip 1: Wit op de vloer en muren
In een Scandinavisch interieur wordt wit als basiskleur genomen. Witgeverfde muren en lichte houten vloeren. Het zorgt voor een serene sfeer. In combinatie met witte hanglampen zorgt dit er voor dat de ruimte optisch wordt vergroot. 

Scandinavisch interieur

Tip 2: Hout, beton en vachtjes
De liefde voor de natuur en vakmanschap komt uit Scandinavië. Het gebruik van hout is kenmerkend voor een Scandinavisch uitziend interieur. Ook geeft hout het warme gevoel aan de setting. Daarnaast zie je andere materialen als bont, grove breisels, marmer en beton. Ideaal om een serene ruimte een persoonlijke touch te geven. Zorg voor een goede balans tussen warme en kille materialen.

Scandinavisch interieur

Tip 3: Op zoek naar vintage objecten
In de Scandinavische interieurstijl wordt er veel waarde gehecht aan details. Scandinavië staat namelijk bekend om zijn vakmanschap. Zo laat je het interieur als thuis voelen. Kies kleuren die bij je persoonlijkheid passen en verzamel creatieve objecten, illustraties en werk met vintage accessoires.

Scandinavisch interieur

Tip 4: Pasteltinten, koper, goud en hout

Een wit interieur is vaak ongezellig en voelt kil aan. Voeg daarom één of meerdere kleurtinten toe. Denk aan natuurlijke houttinten, koper, pastelkleuren, marmer of goud. Een mintgroene lijst kleurt bijvoorbeeld goed tegen een witte muur. Ook hanglampen zijn goede sfeermakers in huis. Bij elk interieur is wel een geschikte lamp te vinden. Oftewel de mogelijkheden zijn eindeloos.

Scandinavisch interieur

Tip 5: Patronen en geometrische vormen
Ruitjes, blokjes en streepjes zijn voorbeelden van geometrische prints. In het hoge Noorden zijn ze gek op strakke lijnen met speelse elementen. Dit geeft het ingetogen interieur net iets extra’s. 

Scandinavisch interieur

Durf te combineren met kleuraccenten en materialen! Kies bijvoorbeeld voor de Scandinavische wandlamp of scandinavische tafellampen. Hoe heb jij je huis omgetoverd tot een Scandinavisch thuis? En wat kan er volgens jou echt niet ontbreken in een Scandinavisch interieur? Laat het ons weten in een reactie!


Posted in Directlampen door

Linda Kroon