Enige resultaat

Buitenlampen met schemerschakelaar

Ooit buitenlampen met schemerschakelaar overwogen? Buitenlampen zijn er in talloze designs, afmetingen, materiaalsoorten en uitvoeringen. De bekendste daarvan zijn natuurlijk de traditionele outdoorlamp die de tuin doorlopend verlicht, en de buitenlamp die wordt geactiveerd zodra de ingebouwde sensor beweging waarneemt. Daarnaast bestaan er diverse andere vormen van geavanceerde buitenverlichting. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een buitenlamp met schemerschakelaar.


Buitenverlichting is een onmisbare aanvulling op de woning. Het is praktisch en functioneel, en zorgt vaak ook voor een stukje gezelligheid rond het huis. Bovendien verhoogt een buitenlamp in de voor- of achtertuin, op het terras, bij het tuinhuis, of op de oprijlaan naar of het pad naast uw woning tevens het gevoel van veiligheid. Een groot nadeel van reguliere buitenverlichting is echter dat u deze elke dag opnieuw aan en uit moet zetten. Bij een buitenlamp met schemerschakelaar heeft u daar geen omkijken meer naar.

Buitenlampen met schemerschakelaar

Tuin- en terrasverlichting die is voorzien van een schemerschakelaar is dé oplossing voor als u zich wat meer rust en comfort in het leven gunt. In tegenstelling tot buitenverlichting die u bij het vallen van de avond dient in te schakelen en bij het begin van de dag weer moet uitzetten, werkt een buitenlamp met schemerschakelaar geheel automatisch. De verlichting schakelt zichzelf namelijk in en dooft ook weer vanzelf. Vergeleken met traditionele outdoorverlichting hebben dit soort buitenlampen dus eveneens energiebesparende eigenschappen.

Werking buitenlamp met schemerschakelaar

Waar met een sensor uitgeruste verlichting zichzelf activeert bij gedetecteerde beweging, reageert een buitenlamp met schemerschakelaar op de lichtsterkte in de omgeving. Het is daarom juister om in plaats van een schemerschakelaar van een schemer- of lichtsensor te spreken. U kunt deze sensor naar wens instellen. Indien de lichtintensiteit lager wordt dan de opgegeven waarde gaat de lamp vanzelf aan. Anderzijds herhaalt dit proces zich ‘s morgens in omgekeerde volgorde, en schakelt de buitenlamp dankzij het toenemende daglicht automatisch uit.

Buitenverlichting met schemerschakelaar aanschaffen.

Als u interesse heeft om een slimme buitenlamp met schemerschakelaar te kopen, kunt u kiezen uit een groot aantal modellen en varianten. Verlichting met een dag- en nachtsensor is bijvoorbeeld leverbaar als langwerpig of bolvormig uitgevoerde muurverlichting, maar tevens als staande sokkellamp of grondspot. Er zijn klassieke en moderne ontwerpen, die bestaan uit materialen als aluminium, kunststof of rvs. Het merendeel van deze tuin- en terrasverlichting maakt gebruik van energiezuinige led-lampen. Met een buitenlamp met schemerschakelaar bespaart u dus op verschillende fronten.