Alle 12 resultaten

Kooilamp

Heb jij al een kooilamp thuis? Alle kooilampen hebben één ding gemeen: ze zijn voorzien van een draadstructuur. Maar daarmee is het dan ook gezegd. Elke kooilamp is immers uniek en kan zowel een stoer als een verfijnd uitzicht hebben. De kooi bij de oudere modellen was vooral bedoeld om de lamp te beschermen. Ze werden immers gebruikt in stallen, schepen en werkhuizen waar ze tegen een stootje moesten kunnen.


Kooilamp-groen

De kooien bij de nieuwe ontwerpen zijn vooral decoratief bedoeld. En daarmee zijn de ontwerpers vaak creatief aan de slag gegaan. De kooien vertonen ronde, hoekige, ovalen en klokvormige structuren.

De kooilamp in frisse kleuren

Waar een kooilamp vroeger in neutrale kleuren (grijs, wit of metaalkleur) gemaakt werd, vind je ze nu in alle kleuren. Ook de laatste trend van koper zie je nu bij de kooilamp opduiken. Afhankelijk van wat jij wilt, kun je kiezen voor een kooilamp met mat of doorschijnend glas. Of je kiest een kooilamp waarin de lichtbron zichtbaar is. Keuze genoeg dus! Hierdoor kun je een kooilamp makkelijk bij jouw stijl van interieur laten aansluiten.

Het voordeel van een lichtgewicht

Ze bestaan in alle materialen. Zo vind je binnen elk budget wel de geschikte lamp. Tevens zijn het lichtgewichten onder de hanglampen en kun je ze overal kwijt. Kooilampen zijn vaak niet groot en zijn ideaal voor het verlichten van kleine kamers zoals badkamer of toilet. Toch kun je een paar kooilampen bij elkaar hangen en zo een mooi geheel creëren. Dit staat bijvoorbeeld heel leuk boven het aanrecht of de eettafel.

Een kooilamp is gewoon leuk en speels en het toont dat je zorg besteed hebt aan je wooninrichting. Hang ze op strategische plaatsen zodat ze mooi in het oog springt. We mogen dankbaar zijn dat ontwerpers deze lampen in hun gamma behouden hebben. Een lamp met draadstructuur is een vleugje nostalgie en eigentijds ontwerp tegelijk. Ze is herkenbaar en laat ons wegdromen. Als je kiest voor een kooilamp, dan verwelkom je duidelijk je gasten en medebewoners in je woning.

kooilamp-bruin-landelijk