✓ Klantenservice 055 58 22 856      ✓ Gratis verzending!      ✓ Gratis retour!   ✓ Betalen zoals jij dat wilt!

0

0

* Standaard gratis bezorgd

LED lichtbronnen

Showing 7 products

Ledlampen worden gezien als de zuinigste manier om voor licht te zorgen in je huis en in de tuin of op het balkon. Veel zuiniger nog dan bijvoorbeeld de traditionele spaarlamp. In theorie hebben ledlampen maar liefst 50.000 branduren, hoewel hierbij is uitgegaan van het gunstigste geval. Over het algemeen is een ledlamp gemiddeld na 25.000 uur uitgebrand. Om deze getallen even in perspectief te zetten: een ouderwetse gloeilamp gaat 1000 uur mee, terwijl een spaarlamp ongeveer 10.000 branduren heeft. Daarbij gebruikt ledverlichting tot 80% minder energie, wat nog eens bovenop het grotere aantal branduren komt. Ook als ledlampen niet hun theoretisch maximale levensduur halen zijn ze dus nog altijd stukken zuiniger dan welke reguliere vorm van verlichting ook.

Geen warmteverlies meer

Waar gloeilampen, halogeenlampen en spaarlampen naast licht ook de nodige warmte afgeven, is dit bij ledverlichting tot een minimum beperkt. Hierdoor is het zogeheten warmteverlies van ledlampen vrijwel te verwaarlozen. Net als alle soorten lichtbronnen genereert ook deze vorm van verlichting warmte die moet worden afgevoerd. Een ledlamp wordt echter veel minder heet dan een gloeilamp, want doordat deze zuiniger is wordt meer energie omgezet in licht. Dit kan bij ledlampen oplopen tot wel 80%. Gloeilampen zetten slechts 10% om in licht, terwijl de overige energie verloren gaat als warmteverlies. Ledverlichting is daardoor dus ook minder brandgevaarlijk.

Overstappen op ledlampen in huis

Ledverlichting kan uitstekend worden toegepast in woningen. In tegenstelling tot enkele jaren terug is deze verlichting tegenwoordig in tal van warme kleuren en sterktes verkrijgbaar. Dankzij het karakteristieke licht dat ledlampen verspreiden is het goed mogelijk om in je huiskamer een unieke ambiance te creëren. Daarnaast is ledverlichting verkrijgbaar in diverse vormen, variërend van theelichtjes tot ledstrips. Zeker met deze laatste variant kun je in huis of in de tuin prachtige en kleurrijke lichteffecten maken. Ledtheelichtjes zijn echte sfeermakers op de eettafel, in de vensterbank of in knusse hoekjes. Natuurlijk komen ledlampen ook goed tot hun recht als standaardlichtbron.