Artemide

Artemide is een gerenommeerd Italiaans designverlichtingsmerk die opgericht is in 1960 door Ernesto Gismondi. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot één van werelds grootste verlichtingsmerken. Artemide lampen zijn niet zomaar lampen, het is veel meer dan dat. Het zijn hoogwaardige armaturen met technische elementen die tot op elk detail doordacht zijn.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Heb jij al een Artemide lamp toegevoegd aan jouw interieur? Verbeter de kwaliteit van het leven met licht The Human Light past binnen de filosofie van Artemide. Er wordt constant vanuit de mens gedacht. Waar heeft men behoefte aan als het gaat om verlichting? Hoe kunnen wij met een Artemide lamp de kwaliteit van het leven verbeteren? Het merk speelt in op deze vraagstukken met diverse designs. Voor elke ruimte, bezigheid en welzijn van de mens is er een passend armatuur. Er wordt voortdurend rekening gehouden met deze aspecten tijdens het ontwerpproces. De sleutel tot succes Volgens het designmerk is de sleutel tot het succes de excellentie van de productuitvoering. Voordat een ontwerp vervaardigd wordt, gaat er veel onderzoek aan vooraf. Denk aan de technische aspecten, het (nieuwste) materiaalgebruik, de interactie met het licht en het psychologische stuk tussen de mens en de ruimte. Oftewel, alle Artemide lampen zijn ontworpen met liefde en aandacht.

Denk groen

Een Artemide lamp is het perfecte voorbeeld van een duurzame productie. Duurzaamheid krijgt namelijk de aandacht die het verdient. Het is een opkomende trend die steeds groter en groter wordt. Het merk is onder andere de led technologie aan het door ontwikkelen, waardoor het milieu ontlast wordt. LED is milieuvriendelijker, gaat lang mee en er is genoeg keuze qua lichttemperaturen. Ook is het verlichtingsmerk de warmte afvoer van verlichting onder de loep aan het nemen. Dat heeft namelijk ook zijn invloed op de omgeving. Een andere trend waarin Artemide meegaat is het weglaten van overbodig verpakkingsmateriaal. Op deze manier voorkom je verspilling en moedig je nieuwe materialen aan. Deze optimalisatie maakt een groot onderdeel uit van het productieproces. Een gedeelte van de gebruikte materialen kan opnieuw verwerkt worden in producten. Kortom, de Artemide lamp staat in het teken van het welzijn van de mens én het milieu.

Een vernuftig veersysteem van Artemide lampen

Artemide Tolomeo Het verlichtingsmerk werkt graag samen met beroemde internationale ontwerpers. Zo is ook de serie Tolomeo ontstaan. Deze lijn is een van de meest befaamde ontwerpen van het verlichtingsmerk. De serie is ontworpen door het bekende duo Michele De Lucchi en Giancarlo Fassina. De lampen staan voor kwaliteit, functionaliteit en zijn tevens een lust voor het oog. Met het vernuftige veersysteem is de lamp simplistisch in alle opzichten. Dat maakt hem elegant en tijdloos, tegelijkertijd zorgt dat voor een eenvoudige combinatie met diverse woonstijlen. In de reeks Tolomeo Artemide lampen zijn er diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Een moderne vloerlamp, een simplistisch tafelmodel of praktische klemlamp behoren tot de serie Tolomeo. De mogelijkheden lopen erg uiteen, voor elke woonwens is er een passende Artemide lamp te vinden! Voor welke Artemide lamp heb jij nog een plekje vrij?