Lumidem

Lumidem is een merk dat is ontwikkeld door een groep jonge Nederlandse designers. Het doel is om lampen te ontwikkelen voor de markt, die modern en effectief zijn, maar ook opvallen door het creatieve design. Om hun producten bereikbaar te maken voor zoveel mogelijk woningen streeft Lumidem naar een goede prijs-/kwaliteitsverhouding.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.


Het assortiment van Lumidem is erg ruim en kent ook vele stijlen door de samenwerking van meerdere ontwerpers. Het assortiment wordt ook elk kwartaal uitgebreid en omvat naast verlichting voor de woning ook lampen die in een zakelijke omgeving kunnen worden gebruikt.

Bij de lampen van Lumidem vind je bijvoorbeeld prachtige voorbeelden van Oosterse stijl waarmee je de mystiek in je kamers kan brengen. Als nuchtere Nederlander kun je natuurlijk ook kiezen voor de Scandinavische stijl. Deze lampen zijn vooral functioneel en hebben juist daardoor een eigen charme gekregen. Evenals in de stijlen biedt Lumidem je ook een grote keuze in de modellen. Natuurlijk zijn er fabriekslampen en minimalistische draadlampen maar ook prachtig uitgevoerde hanglampen en bureaumodellen. Het zal je dan ook niet verrassen dat ook in de materialen keuzevrijheid optimaal is. Wil je hout of liever koper? Bij Lumidem vind je dat en nog veel meer. Doordat het aanbod van dit label zo veelzijdig is, kun je de producten met diverse interieurstijlen combineren. Denk hierbij niet alleen aan de eerder genoemde Oosterse of Scandinavische inrichting, maar ook aan een klassieke, landelijke of zelfs aan de koloniale stijl. Ook in een basic interieur of een heel moderne inrichting komen de ontwerpen van Lumidem uitstekend tot hun recht.

Klasse en onvoorspelbaarheid

Die vraag is zowel moeilijk als makkelijk te beantwoorden. De enorme variëteit in lampen is een kenmerk dat dit label anders maakt dan het gemiddelde merk. Hier kiest men voor creativiteit en vernieuwing en pinnen de ontwerpers zich niet vast op een bepaalde stijl. Dat laatste maakt het natuurlijk ook weer moeilijk om specifieke kenmerken van dit label te noemen. Vele prachtige ontwerpen hebben reeds het daglicht gezien. Er zullen er vast nog vele volgen die op dit moment nog volkomen onvoorspelbaar zijn. Klasse en onvoorspelbaarheid zijn twee woorden die bij Lumidem lijken te passen. Er is in ieder geval een ding dat vaststaat. De kwaliteit van de verlichting is altijd om over naar huis te schrijven en daar kan dit merk dan ook zeker op bogen.

Speels en krachtige lampen van Lumidem

De modellen van Lumidem zijn mateloos populair, maar een lamp die er echt uitspringt is de Scandinavische wandlamp Lumidem Dion berken. Dit ontwerp valt meteen op door het fraaie materiaalgebruik. De combinatie van berken en metaal maakt de Lumidem Dion fris en robuust tegelijk. De constructie van berkenhout waarmee de wandlamp aan de muur bevestigd kan worden, is speels en praktisch. Het is heel eenvoudig om de positie van de lamp te veranderen, zodat het licht precies in de juiste hoek komt te staan. Dit maakt het ontwerp perfect als nachtlamp, maar de wandlamp kan ook uitstekend boven een fauteuil of bureau geplaatst worden.