Badkamerverlichting plafond

Plafondlampen in de badkamer zijn essentieel. De badkamer is vaak een van de donkerste ruimtes in huis. Hiermee wordt de hele ruimte verlicht en het is niet alleen handig om te zien wat u doet, maar ook om 's ochtends goed in de spiegel te kunnen kijken wanneer u zich scheert of wanneer u make-up op uw gezicht aanbrengt.

Showing all 3 results

opruimers-desktop-uxblocks
opruimers-mobiel-uxblocks
SALE
36.95
-17%
SALE
39.00
SALE
26.95

Er zijn diverse plafondlampen voor de badkamer beschikbaar. Het is erg belangrijk om te kijken in hoeverre de lamp geïsoleerd is. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de IP-normering is, hoe beter de verlichting geïsoleerd is. Zo is een lamp met IP20 niet geschikt voor de badkamer, daar deze alleen tegen stof beschermd wordt. Vaak wordt voor de badkamer een lamp met IP44 of IP65 gekozen. De eerste variant is spatwaterdicht, de tweede is zelfs volledig waterdicht.

Welke vormen badkamerverlichting zijn er?

U kent vast de standaard plafonnières voor de badkamer wel. Deze zijn vaak afgewerkt met een ronde kap en maken daardoor een strakke inrichting. Meestal vormen deze een mooie aanvulling op de badkamer. Natuurlijk kunt u ook voor plafondverlichting met spotjes gaan. Op die manier kunt u het licht op een sfeervolle wijze in diverse hoeken van de badkamer laten schijnen, zodat het interieur geaccentueerd wordt. Verder zijn er voor de badkamer ook minimalistische hanglampen te vinden. Denk hierbij aan een stijlvol model met een peertje. Gaat u liever voor wat exclusiever? Dan zijn er zelfs bescheiden kroonluchters te vinden voor deze ruimte.

Waar plafondlamp in de badkamer plaatsen?

Om het licht zo goed mogelijk over de ruimte te verdelen, is het verstandig om de plafondlamp ongeveer middenin de badkamer te plaatsen. Bij een plafondlamp in de badkamer is het bovendien belangrijk dat u die niet direct boven de douche plaatst. Dit is uitsluitend mogelijk wanneer de lamp echt volledig waterdicht is. Bovendien is het dan belangrijk dat u voor laagspanning kiest, een lamp van 12 volt. Houd bij het plaatsen van de lamp altijd rekening met de hoeken in de badkamer. Door hoeken ontstaat er schaduwwerking. Het is belangrijk dat het gedeelte bij de spiegel goed verlicht is. Zorg er daarom voor dat het licht altijd in die hoek valt. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een extra lamp boven de spiegel te hangen, zodat het licht daar extra helder is.

Houd rekening met de sfeer bij het kiezen van badkamerverlichting

De badkamer is natuurlijk niet alleen maar functioneel. Het is allereerst een plaats waar u volledig tot rust kunt komen en kunt genieten van uw vrije tijd. Zorg er dan ook voor dat de verlichting sfeervol is en niet te fel. Het is zeker aan te raden om voor verlichting met een dimmer te kiezen. Op die manier kunt u het licht altijd aanpassen aan het moment en aan uw stemming. Wanneer u het licht minder fel instelt, is de omgeving meteen een stuk rustiger en zult u beter kunnen ontspannen. Tegelijkertijd kunt u het licht zo wat feller zetten wanneer u gebruik wilt maken van de spiegel.

Badkamer plafondverlichting: een tijdloze klassieker

Plafondverlichting voor de badkamer is tijdloos en zorgt altijd voor extra sfeer. Maak uw badkamer compleet met een mooie plafondlamp. Of u nu voor een ronde plafonnière, een kroonluchter of spotjes gaat, centrale verlichting is praktisch en mooi. Zorg voor voldoende licht in uw badkamer en creëer meer sfeer met badkamerverlichting voor het plafond. Vergeet bij het maken van een keuze niet te kijken naar de isolatie en voltage. De juiste badkamer plafondverlichting is een aankoop waar u jaren plezier van zult hebben!