LED dimmer

Met LED dimmers wissel je eenvoudig af tussen praktisch en sfeervol licht. Zo bepaal je zelf de sfeer in huis! Een LED dimmer aan de muur is onmisbaar als je een hang- of plafondlamp dimbaar wil maken. Let op; het armatuur dient geschikt te zijn om te dimmen en je moet een dimbare lichtbron plaatsen.

Enig resultaat

Universal Dimmer – 250W – Auto Faseaansnijding / Faseafsnijding- 2-draads systemen

230-240V|2,5 cm|3-150W
 39.95

Vandaag verzonden


De mogelijkheid om zelf de felheid van het licht te regelen is niet alleen praktisch, het kan ook zorgen voor een fijnere sfeer in huis. Je kunt heel eenvoudig het licht dimmen wanneer de LED lamp voornamelijk moet dienen als sfeerverlichting. Wanneer je meer licht nodig hebt kun je dit eenvoudig aanpassen. Met behulp van een LED dimmer kun je dan ook heel flexibel omgaan met het licht in jouw woning.

Een geschikte dimmer voor LED lampen

LED lampen staan bekend om de betere energiezuinigheid en langere levensduur in vergelijking met halogeenlampen. Er wordt dan ook steeds vaker gekozen voor LED verlichting. Het is dan wel zo fijn dat er ook dimmers beschikbaar zijn voor deze soort lampen. Met een LED dimmer kun je de sterkte van het licht zelf bepalen. Je hebt hiervoor een goede dimmer nodig, maar ook een LED lamp die geschikt is om gedimd te worden. LED lampen die geschikt zijn, hebben meestal ‘dimbaar’ in de naam of de beschrijving staan. Je kunt daarnaast ook niet zomaar ieder type dimmer gebruiken voor een LED lamp. Je moet hiervoor een dimmer aanschaffen waarbij aangegeven wordt dat deze geschikt is voor LED verlichting. Hierdoor voorkom je dat de lampen gaan flikkeren of zoemen.

Een draaidimmer voor LED gebruiken

De meest voorkomende dimmer is een draaidimmer. Hiermee kun je heel eenvoudig de knop van de dimmer draaien om de felheid van het licht te bepalen. Je ziet meteen wat voor invloed het dimmen heeft op de lampen. Bij LED lampen is het percentage waarmee je de lampen dimt vaak gelijk aan de lichtopbrengst die je overhoudt. Dit is erg handig, aangezien je zo makkelijk kunt inschatten hoe ver je de knop moet draaien voor het gewenste resultaat.

Universele dimmers voor LED lampen

Universele dimmers voor LED lampen zijn erg handig. Deze dimmers zijn geschikt voor verschillende LED lampen. Hierdoor is een universele dimmer bijna altijd een goede keuze voor de lampen in jouw huis. LED lampen kunnen namelijk werken op de techniek fase aansnijding (RL) of op fase afsnijding (RC). De dimmer moet dan ook geschikt zijn voor de techniek. Met een universele dimmer maakt dit niet uit, aangezien deze voor beide technieken geschikt is.

De keuze tussen een inbouw- of opbouwdimmer

LED dimmers kunnen worden ingebouwd, maar er zijn ook opbouwdimmers beschikbaar. Wanneer je de ruimte en mogelijkheid hebt kun je de dimmer inbouwen, zodat deze grotendeels wordt weggewerkt in de muur. In de gevallen dat dit niet mogelijk is, is een opbouwdimmer een goede oplossing. Deze wordt op de wand of muur bevestigd, waardoor je snel klaar bent met het installeren van de dimmer.

Een dimmer voor LED lampen kopen

Wil je zelf meer sfeer in huis creëren door te spelen met de felheid van de LED verlichting? Dan is een LED dimmer een goede keuze. Je kunt hiervoor terecht bij Directlampen. Je kunt eenvoudig online bij ons bestellen. Wanneer je voor 16:00 uur bestelt kun je de dimmer zelfs al de volgende dag in huis hebben! Wanneer een product toch niet naar wens blijkt te zijn, kun je deze ook weer makkelijk retour sturen. Natuurlijk kun je altijd vragen aan ons stellen wanneer je nog twijfelt voor je een bestelling plaatst. We helpen je graag om een geschikte LED dimmer te vinden!