Tafellamp industrieel

Industriële tafellampen zijn al een tijdje terug te vinden in de interieurbladen. Deze stoere eyecatchers worden gekenmerkt door hun ruw looks en het gedurfde materiaalgebruik. Zwart, klein of groot? Word jouw nieuwe tafellamp industrieel? Wij zijn benieuwd naar jouw stoere keuze. Om de industriële stijl in je huis te versterken, bekijk ook onze houten tafellampen. De natuurlijke uitstraling van hout contrasteert mooi met de industriële stijl en voegt een warme, natuurlijke touch toe aan je interieur.

tafellamp-industrieel

De industriële tafellampen dienden puur als praktisch object. Het zorgde voor licht op de werkplek. De materialen van de tafellamp industrieel lopen uiteen van robuust metaal tot aan glas. Naast een decoratieve look, speelt verlichting ook een belangrijke praktische rol. Maak een industriële woning af met industriële lampen. Niet alleen krijgt het een stylingsfunctie, maar biedt het ook licht op de juiste plek. Met tafellampen creëer je makkelijk een stoer sfeertje aan tafel. Je zet de tafellamp industrieel precies daar waar je het licht nodig hebt. Denk aan je bureau in de studeerkamer, de leeshoek in de woonkamer of naast je bed.

Tafellamp industrieel: verschillende soorten

Dankzij het ruime aanbod van Directlampen wordt het kiezen lastiger dan gedacht. Je kan kiezen tussen een klokvormige of rechthoekige reflector. Hoe stoer is een industriële tafellamp in de vorm van een stoere koplamp? De industriële tafellamp is het kleine broertje van de staande lampen. En wat dacht je van een stoere kooilamp? Bij dit soort van de industriële tafellamp is de lichtbron zichtbaar. Maak daar gebruik van! Kies een stoere vintage look lichtbron voor het stoere karakter.

industriele-tafellamp

Industriële tafellampen: oud of nieuw?

De authentieke tafellampen zijn steeds schaarser. De moderne variant neemt daarom de overhand. De nieuwe industriële tafellamp heeft steeds vaker een oude doorleefde look. Je kan bij wijze van de vintage variant niet van de nieuwe onderscheiden. Dat is natuurlijk het effect wat je wilt bereiken. De karakteristieke tafellamp industrieel mag dus best een versleten uitstraling hebben. In tegenstelling tot de industriële tafellamp met een moderne twist. Deze zien er stoer en toch verfijnd uit. Dus wil je graag meedoen met de trend? Maar vind je de doorleefde te aanwezig? Dan is de moderne variant een goede optie! Welke tafellamp industrieel heeft jouw voorkeur?

Industriele tafellamp blauw

Een industriele tafellamp combineren

Industriele tafellampen combineren makkelijk met andere verlichting of accessoires. Zoek oude spullen bij elkaar zoals oude kisten, stoere prints of oude blikken. Decoreer vervolgens de tafellamp industrieel in dezelfde hoek voor een complete uitstraling. Woon je in een loft of een ander industrieel pand? Dan heb je waarschijnlijk al genoeg stoere invloeden. Denk aan houten balken, baksteenmuren, betonnen vloeren, ijzeren raamkozijnen of zichtbare leidingen. De industriële tafellamp voelt zich helemaal thuis bij jou. Ben je niet op zoek naar een stoer exemplaar? Dan is de moderne tafellamp, design tafellamp of een klassieke tafellamp iets voor jou!