Houten hanglampen

Sinds kort storten ontwerpers van verlichting zich volop op de houten hanglamp. Hout wordt meer en meer in onze interieurs toegepast. Houten ramen en deuren, houten vloeren, meubels en accessoires in hout zijn volop in opmars. Het geeft de ruimte een knusse aankleding en past in vele interieurs. Welke hanglamp van hout past er bij jou thuis?

hanglamp-hout-wit

Binnen de collectie hanglampen hout worden er combinaties gemaakt met andere materialen. Armaturen of lampenkappen worden vervaardigd uit hout en bevatten metalen details. Afhankelijk van welke sfeer je thuis wilt creëren, kies je voor veel of weinig hout aan je hanglamp hout. De hanglamp gemaakt van hout zorgt in elk geval voor meer sfeer in elk vertrek. Dus kies je voor een hanglamp in hout? Dan kies je ook voor gezelligheid en sfeer!

Houten-hanglamp-zwart

Hout en verlichting: de perfecte combinatie

Verlichting speelt een belangrijke rol in het creëren van een ambiance. Je meubilair oogt heel anders bij warm geel licht, dan bij koel en wit licht. Hout is een dankbaar materiaal die zorgt voor aankleding. Zodra je een hanglamp van hout toevoegt aan je interieur, dan decoreer je eveneens de ruimte. Hout straalt rust uit en brengt de natuur in huis. Houten hanglampen combineren deze twee elementen in één klap. Een hanglamp in hout speelt met vormen en met het materiaal. Een klokvormige lampenkap in hout heeft een heel andere uitstraling dan dezelfde kap in chroom of brons. En wat dacht je van een draadlamp waarbij hout wordt gebruikt? Dat oogt gelijk een stuk minder koel. Kortom, met een hanglamp van hout ziet je vertrek er gelijk decoratief uit!

Diverse uitvoeringen van de hanglamp hout

Een groot voordeel van hout is dat het materiaal zich makkelijk laat bewerken. Alle gangbare modellen worden daarom ook graag in hout uitgevoerd. Een houten hanglamp met kralen is hiervan een goed voorbeeld. Je herkent meteen de ouderwetse kristallen kroonluchter, maar dan in een houten en moderne look. Zo vind je bijvoorbeeld een draadlamp, waarbij de draden door hout zijn vervangen. Deze houten hanglamp is plotseling heel wat stijlvoller en opzichtiger dan de reguliere draadlamp. En wat dacht je van de houten hanglamp gebaseerd op de vroegere papieren bollen? Oftewel, de hanglamp van hout is in onvoorstelbaar veel variaties mogelijk.

houten-hanglamp-grijs

Hout is een duurzaam materiaal

Kies je voor een houten hanglamp, dan ga je voor een duurzaam item. Hout is sterk en vermindert de afvalberg. Met een hanglamp van hout ben je dus duurzaam bezig en haal je een decoratief object in huis. Een grote trend tegenwoordig in de verlichting is de LED industrie. Met een LED lichtbronnen zorg jij ervoor dat je hanglamp van hout kan schitteren. LED lichtbronnen sluiten aan op de duurzame trend. Met LED bespaar je namelijk op je energie, kies je de gewenste sfeer en is het een stuk veiliger (dan de reguliere gloeilamp). Natuurlijk wil jij zo lang mogelijk genieten van je nieuwe pronkstuk. De houten hanglamp vraagt gelukkig niet veel van je. Wel is het aan te raden deze met enige regelmaat schoon te maken met een licht vochtige doek. Meer vraagt jouw houten hanglamp niet! De houten hanglamp behoudt goed de oorspronkelijke look. Ze verkleuren nauwelijks en vervormen niet door de jaren heen. Een houten hanglamp heb je als het ware voor heel je leven. Geen nood: de trend van een houten hanglamp zal nog jaren voortduren!