Wandspots

Wandspots zijn voorzien van een richtbaar en kantelebare kop. Daardoor bepaal je zelf waar het licht komt. Ga je voor subtiel? Of kies je een grote variant? Let op: sommige wandspots hebben geen snoer. Houd hier rekening mee met de aanleg van stroompunten.

Ontdek de praktische functie van wandspots

Hangt u hem boven uw bed? Dan kunt u 's avonds voor het slapen gaan nog prima lezen of social media checken. De lamp kunt u daarbij zo instellen dat hij gericht schijnt op uw boek, tijdschrift, tablet of smartphone. Zo hoeft uw partner geen last van het licht te hebben en kan die alvast rustig gaan slapen. Wandspots zijn ook ideaal voor in de keuken. Richt een exemplaar op de plek waar u snijdt en hakt en u ziet precies wat u doet. Bovendien biedt een wandspot veel profijt in een kantoor of hobbyruimte.

Zet kunst en planten in de spotlights

Wandspots zijn perfect om de aandacht te vestigen op mooie dingen in huis. Bent u bijvoorbeeld trots op een geslaagde foto die u heeft gemaakt? Hang er een wandspot boven en uw creatie springt eruit. Hetzelfde geldt voor schilderijen en beelden. Ook een plant kan een ware eyecatcher worden wanneer u er een wandspot op laat schijnen.

Verhoog de sfeer in huis met wandspots

Met wandspots kunt u ruimtes prima de finishing touch op het gebied van verlichting geven. U kunt een spot bijvoorbeeld laten schijnen op een donker hoekje. Maar ook bestaan er wandspots die u kunt inbouwen. Zo kan een rij spots die is ingebouwd in de muur een gang een aangename sfeerverlichting verlenen. Ook doen ingebouwde wandspots goed dienst als verlichting van een trap.

Geniet van lange zomeravonden met wandspots voor buiten

Wilt u behalve binnen ook buiten genieten van optimale verlichting? Dankzij wandspots die geschikt zijn voor buiten hoeft u op een mooie zomeravond niet naar binnen als het donker wordt. Laat het licht schijnen op uw loungehoek en lees uw boek lekker in de tuin of praat nog wat na met vrienden op het terras. Ook zijn wandspots prima geschikt als gevelverlichting. Zo kunt u de donkere hoekjes rondom uw huis stijlvol verlichten en de voorkant van uw huis in de spotlights zetten.