Lampenvoeten

Bij elke staande lamp of tafellamp is de lampenvoet een belangrijk onderdeel. De vorm, de materialen die bij de vervaardiging zijn gebruikt en de kleurstellingen bepalen in grote mate of een lamp wel of niet in jouw interieur past. Zo passen houten lampen uitstekend in een rustiek interieur. Ontdek ons uitgebreide assortiment van moderne tot klassieke lampenvoeten en vind de perfecte match voor jouw huis.


Lampvoet

Strak vormgegeven lampen waarbij vooral metaal en kunststof worden gebruikt, doen het erg goed in een modern interieur, maar kunnen ook een trendy accent geven aan een traditionele inrichting. Lampen met een voet van beton of robuust ogend metaal passen erg goed in een industrieel interieur. Het design en de uitstraling van een lamp wordt bepaald door de wisselwerking tussen de lampenvoet of lampenstandaard, de lampenkap en de lichtbron. Bij de meeste lampen die je in een winkel of online kunt bestellen, is deze wisselwerking een gegeven. Wij bieden je echter ook losse lampenvoeten, die je geheel naar eigen inzicht kunt combineren met diverse lichtbronnen en lampenkappen.

Ontwerp je eigen designlamp

Heb je een voorkeur voor een bepaalde woontrend? Als je van mooi industrieel design houdt, vind je in ons uitgebreide assortiment een aantal smaakvol vormgegeven lampenvoeten van beton of metaal. Metalen lampenvoeten kun je bestellen in een aantal aantrekkelijke metaalkleuren. Je lamp wekt de indruk dat hij al een heel leven achter zich heeft, waardoor hij extra aantrekkelijk wordt en een nostalgische charme uitstraalt. Een betonnen lampvoet past erg mooi op een kast of salontafel van gebruikt steigerhout, maar geeft ook een antiek dressoir een moderne uitstraling. Je kunt ook kiezen voor natuurlijk gevormde houten lampenvoeten. Deze lampenvoeten zijn gemaakt van massief hout, in bewerkte of onbewerkte staat. Je kunt ervan uitgaan dat geen enkele lampvoet hetzelfde is. Hout is een levend materiaal en zeker als je meerdere houten tafellampen of vloerlampen in je woning neerzet, kan het effect bijzonder mooi zijn. Om je slaapkamer een organische sfeer te geven, kun je kiezen voor mooie houten lampenvoeten als basis voor je nachtkastlampjes. Onregelmatig gevormde lampenvoeten breken het planmatige en strakke van veel interieurs, waardoor ze je inrichting charme en diepgang geven.

Combinatiemogelijkheden van onze lampenvoeten

Het uiteindelijke effect van onze losse lampenvoeten hangt bijna volledig af van de combinatiemogelijkheden die je zelf voor ogen ziet. Denk hierbij gerust buiten de geijkte paden. Het is beslist niet nodig om een industrieel vormgegeven lampenvoet te combineren met een strakke lampenkap. Je zult misschien denken dat bij een onregelmatig gevormde lampenvoet een lampenkap past die zelf ook iets organisch uitstraalt. Combineer hem echter gerust met een strak en trendy vormgegeven lampenkap en creëer zo een interessant visueel contrast. Ben je op zoek naar bijpassende lichtbronnen, denk dan met name aan de vele mogelijkheden die led-lampen je bieden. In tegenstelling tot de oudere generaties led-lampen zijn de huidige modellen te combineren met een dimmer, waardoor je ook sfeerverlichting kunt creëren. Kijk in ons online assortiment naar alle combinatiemogelijkheden en laat je inspiratie stromen. Zie je hoeveel mogelijkheden je hebt om geheel naar eigen inzicht je woning en je verlichting vorm te geven?

Stenen lampenvoeten

Stenen lampenvoeten hebben een robuuste en natuurlijke uitstraling, blijven lang mooi en vervelen niet gauw. De lichte tinten en ruwe oppervlakken doen het goed in moderne en industriële interieurs, bijvoorbeeld in combinatie met een betonnen tafel of vloer. Een stenen hanglamp versterkt het effect. De ronde vormen van de lampenvoeten verzachten het effect van het ruwe materiaal. Combineer de stenen lampenvoeten eens met de lampenkappen van glanzend gemarmerd Sizoflor in ons assortiment voor een chic effect. Met een linnen kap krijg je een zachte landelijke uitstraling, ook erg mooi in de slaapkamer. Bij onze collectie stenen lampen vind je verder een diamantvorm, een steenconstructie en marmeren lampenvoeten. Wat is jouw favoriete lampvoet?