Rode hanglampen

Rode hanglampen brengen meteen pit in een kamer. Je ogen vallen er onmiddellijk op. Rood is pittig en straalt passie uit. Je kunt een hanglamp in rood makkelijk combineren met andere kleuren zoals oranje, blauw, groen en uiteraard wit en zwart.

Waar hang je een rode hanglamp het best?

Ofwel hang je een rode hanglamp als eyecatcher in een kamer. Ofwel laat je rode hanglampen laat aansluiten bij andere elementen in dezelfde kleur. Als je een rode hanglamp als enig rood element in een kamer kiest, kies ze dan vooral groot genoeg: een industriële rode hanglamp bijvoorbeeld. Wil je je rode hanglamp echter met andere rode accessoires combineren? Kies ze dan niet te groot. Rood gaat immers snel overheersen. Kies bijvoorbeeld voor een rode cinema-spot of een draadlamp. Een paar opvallende accessoires zoals een kunstwerk, een vaas of een groot rood kussen zijn al voldoende om een stijlvol geheel te creëren.

Rood is niet zomaar rood

Je keuze van rode hanglamp hangt af van de stijl van je woning. Fel rood gaat goed bij moderne woningen. Bordeaux rood past beter bij klassieke of traditionele woningen. Rode hanglampen met grote vlakken (zoals een klokvormige lampenkap) gaan goed bij grote kamers. Rode hanglampen met een fijnere uitvoering (zoals een draadlamp) staan beter in kleinere ruimtes.