Buitenverlichting LED

Buitenverlichting LED is niet meer weg te denken uit tuinen. LED buitenverlichting is supersfeervol aangezien LED verlichting allang niet meer alleen maar wit is. Daarnaast is buitenverlichting LED duurzamer dan andere soorten verlichting. Goede buitenverlichting met LED brengt sfeer en helpt om de veiligheid te verhogen.


Er zijn tegenwoordig veel opties mogelijk. Een bewegingssensor met led verlichting wordt steeds vaker toegepast in de tuin of aan huis. Wanneer je langs de sensor loopt, springt deze aan. Dit is ideaal wanneer je zelf je tuinpad in het donker bewandeld, maar ook zeker om onnodige gasten af te schrikken.

Voordelen van buitenverlichting LED

Er wordt tegenwoordig steeds meer buitenverlichting led gebruikt. Dit komt doordat de nadelen die deze lampen voorheen hadden, nagenoeg zijn opgelost. Led verlichting is dimbaar en verkrijgbaar in diverse kleuren. Het idee van een felle tl-balk is allang verleden tijd, en gelukkig maar! Het belangrijkste voordeel van led verlichting ten opzichte van een gewone gloeilamp is de brandduur en het lage energieverbruik. Een gewone gloeilamp brandt gemiddeld 1.000 uur, terwijl een ledlamp gemakkelijk 50.000 branduren maakt. En aanzienlijk verschil en daarom is led verlichting ook zo populair.

Creatief met buiten LED verlichting

Er zijn talloze mogelijkheden om je tuin te voorzien van buitenverlichting. Wanneer je je tuinpaden wilt verlichten, heb je meerdere opties. Je kan grondspots plaatsen. De zijkanten van je pad worden dan subtiel verlicht en het is daarnaast fijn om te zien waar je je voeten neerzet. Ook staande buitenlampen zijn zeer populair. Deze kun je naast het pad plaatsen of buiten op een andere willekeurige plek. Beide vormen van buitenverlichting led kun je instellen door middel van een bewegingssensor, zodat ze pas aangaan wanneer je erlangs loopt.

Wil je juist een subtiele touch aan je tuin geven? Dan kan je ervoor kiezen spots te plaatsen. Deze schijnen op een specifiek gedeelte van je tuin. Het geeft een sfeervol effect en is eenvoudig aan te sluiten. Doordat led verlichting zo besparend is, kan je het gerust de hele nacht laten branden. Gaat je voorkeur uit naar buitenverlichting met led aan huis, dan zijn wandlampen een uitkomst. Ook in deze lampen kan een sensor, zodat de lamp pas aanspringt als deze bewegingen waarneemt.

Strategisch belichten

Buitenverlichting led kan je dus inzetten om je tuin sfeervol aan te kleden en om te voorzien van veiligheid. De verlichting kan je plaatsen met een bewegingssensor, zodat je altijd licht hebt wanneer je in de tuin loopt. Je kan er ook voor kiezen om je buitenverlichting led in te stellen met een sensor die bij schemering aangaat en weer uitgaat wanneer het licht wordt. Dit zorgt ervoor dat je tuin altijd verlicht is als het donker wordt, maar niet blijft branden wanneer dit niet meer nodig is. Dit is naast de sfeervolle uitstraling ook zeer effectief tegen inbrekers. Tegenwoordig zie je al veel afgelegen woningen die tijdens de avonduren verlicht worden door buitenverlichting led. De lampjes van 3 Watt die je nodig bent, verbruiken praktisch niks en geven voldoende licht om je huis op een aangename manier te verlichten. Zowel voor de sfeer als functionele wensen zit je goed met buitenverlichting led. Heb jij jouw keuze inmiddels al gemaakt?