Showing 1–36 of 106 results

Glazen hanglampen

Glazen hanglampen doen het nog altijd goed. Of je nu kiest voor mat of helder glas, een oosterse hanglamp in glas of een ouderwetse kroonluchter: glas verspreidt het licht op een speels manier door de ruimte. Hanglampen van glas voelen zich thuis in elke woonstijl. Het is de kameleon on de verlichting. In onze glazen hanglampen collectie is er voldoende keus. Het kiezen van de perfecte glazen hanglampen hoeft dus niet lastig te zijn!

Label

Moderne LED glasplaatlamp Steinhauer Plato LED staal

105 cm breed | Incl. dimmer | LED | Verstelbaar
379.95
40.95
42.95
119.95
44.95

Pendellamp glazen lichtbron Steinhauer Elegance LED staal

15 cm breed | Dimbaar | Incl. lichtbron
59.95
99.95
249.95
47.95
59.95
Label

Glasplaat hanglamp met donker glas Steinhauer Plato LED

170 cm breed | Incl. dimmer | LED | Verstelbaar
499.95
Label

Grote moderne glasplaat lamp Steinhauer Plato LED

140 cm breed | Incl. dimmer | LED | Verstelbaar
449.95
59.95

glazen-hanglamp-koper

Glas is een edel materiaal

Glas werd al in de oudheid gebruikt. De Egyptenaren, Grieken en Romeinen kenden het al. Het is een duurzame materiaalsoort en brengt klasse in elk interieur. Een hanglamp in glas geeft extra allure aan je woning. Glazen hanglampen worden gemaakt van glas welke wordt bewerkt tot vlakke platen. Denk daarbij aan een glazen hanglamp in de vorm van een lantaarn. Een hanglamp van glas komt voor in diverse vormen: bijvoorbeeld een glazen hanglamp met kralen (de kristallen luchter) of een glazen hanglamp voorzien van melkglas (de schotel-hanglamp). Hanglampen van glas kunnen perfect gecombineerd worden met andere materialen. In de hanglampen met glas zie je dan ook vaak bronzen, houten of metalen details. Door al deze combinaties krijg je een enorme variatie én daarmee ook een ruime keuze aan glazen hanglampen.

Kies de juiste hanglamp in glas bij het juiste interieur

Een glazen hanglamp springt onmiddellijk in het oog. Kies daarom zorgvuldig de juiste hanglamp in glas uit. Voor grote interieurs pak je uit met grote opvallende glazen hanglampen. In een kleine woning ga je voor een klein model van hanglamp met glas. Wens je veel licht? Dan is een hanglamp met veel glazen details de beste keuze. Dit zorgt voor een lichtspreiding in de hele kamer. Als je diffuus licht nodig hebt, ga dan voor een hanglamp glas met mat glas. Dit geeft de kamer licht, maar laat je niet direct in het armatuur kijken.

Moderne woningen zijn uitermate geschikt voor strakke lijnen en een lichte uitstraling. Landelijke woningen vragen meer om gezellig en warm licht. Beide sferen kan je eenvoudig creëren met hanglampen van glas. Het gaat immers niet alleen om het gewenste armatuur, maar ook de lichtbron speelt een belangrijke rol. Ga voor een warmkleurige lichtbron met 2700 Kelvin (lichtkleur) voor een knusse setting. Liever iets witter licht? Dan is een lichtbron met een hogere Kelvin een aanrader. Welke glazen hanglampen passen bij jouw woonstijl?

glazen hanglamp

Glas is duurzaam en eeuwig

Glas is een sterk materiaal. Het verslijt niet én verkleurt niet. Glazen hanglampen behouden altijd zijn oorspronkelijke glans. Een hanglamp met glas is makkelijk in onderhoud. Hanglampen van glas nemen relatief gezien weinig stof op. Daarnaast is het schoonmaken van het armatuur een peulenschilletje. Met een (licht) vochtige doek neem je de lamp af in een handomdraai. Hanglampen in glas heb je dan ook voor je hele leven. Maak daarom de juiste keuze en combineer ze met je vloerlampen en tafellampen. Denk ook aan andere accessoires in glas: vazen, schotels, kandelaars, stolpen en grote flessen. Ze zetten op hun beurt jouw hanglamp glas in de kijker. En tevens weerkaatsen ze het licht van jouw prachtige hanglampen!