Messing hanglampen

Messing hanglampen maken al meer dan een eeuw deel uit van het huiskamerinterieur. Het is dus niet verwonderlijk dat lampen van dit materiaal goed samengaan met een klassieke inrichting. De kleur die tussen koper en goud inzit, past bijvoorbeeld prima bij oud eiken meubels. Een messing kroonluchter bijvoorbeeld maakt een dergelijke inrichting helemaal af.


Maar ook in het moderne leven spelen messing hanglampen een grote rol. Messing is namelijk een ijzersterk materiaal en dus duurzaam. Een grote robuuste lampenkamp van messing boven de betonnen eettafel is bijvoorbeeld een verrassend goede combinatie. Ook is het mogelijk om met messing hanglampen in retrostijl een bijzonder accent te geven aan een modern designinterieur.

Wie voor messing hanglampen kiest, heeft een grote keus uit allerlei modellen. Het materiaal is namelijk zeer populair voor het maken van lampen. Het is daarom ook eenvoudig om messing hanglampen te combineren met messing vloer- en tafellampen. Zo komt er qua verlichting een mooie eenheid in het interieur.