Rieten hanglampen

Rieten hanglampen hebben een nostalgische look en brengen gezelligheid in huis. Riet is een zuiver natuurproduct. Daarom zien we steeds vaker een rieten hanglamp terugkomen in onze interieurs. Riet, rotan en bamboe hebben alle drie dezelfde natuurlijke uitstraling. Een rieten hanglamp is het meest verfijnd van deze drie varianten.

Rieten hanglampen zijn heel populair. Ze verwijzen naar de waterkant, naar rust en stilte. En dat is nu net de sfeer die we graag creëren in onze woning met een rieten hanglamp.

Gezellig en sfeervol licht met een rieten hanglamp

Een rieten hanglamp straalt diffuus licht uit. Doorheen het riet zie je slechts een paar lichtpuntjes heen priemen. Het licht dat naar onder uitgestraald wordt, is warm en gezellig. Een hanglamp in riet wordt dan ook gekozen voor plaatsen waar je sfeer wil creëren. Denk bijvoorbeeld boven de eettafel. Je kunt één grote of verschillende kleine rieten hanglampen voorzien. Hier kun je urenlang genieten met vrienden of familie. Of denk bijvoorbeeld boven de salontafel. Een hanglamp in riet geeft voldoende licht om een boek te lezen of wat te knutselen. Doe eens gek en hang een rieten hanglamp boven je nachttafel. Het geeft een speelse en knusse uitstraling. Als je een rieten hanglamp in de hal hangt, krijgt je meteen een verwelkomend effect.

Riet is duurzaam en sterk

Een hanglamp in riet is oersterk. Ze behoudt haar vorm en kleuren en is niet stuk te krijgen. Bovendien is ze heel makkelijk in onderhoud. Je stoft je rieten hanglamp regelmatig af of maakt ze met een vochtig doek schoon. Als er stof tussen het riet kruipt, verwijder je dit eenvoudig met de stofzuiger. Meer hoef je niet te doen. Een rieten hanglamp heb je dus voor jaren. In veel woningen zie je een rieten hanglamp ook regelmatig verhuizen van de ene naar de andere kamer. Eigenlijk zou je niet één hanglamp in riet in huis moeten hebben, maar er verschillende voorzien. Zo bekom je een uniforme look over de hele woning. Als je kiest voor riet, ben je van één ding zeker: je kiest voor gezelligheid.