Lichtbronnen

Lichtbronnen zijn onmisbaar om jouw favoriete lampen te laten schijnen! Maar let op; te wit licht zorgt voor een kille look terwijl te weinig licht zorgt voor vervelende schaduwen. Met de juiste lichtbron zorg je voor het perfecte licht in het donker. Let jij bij het aansschaffen van een lamp ook op de lichtbronnen? Ontdek onze brede selectie aan LED-lampen en dimbare opties om de juiste sfeer in elke kamer te creëren. Met onze energie-efficiënte lichtbronnen bespaar je niet alleen op de energierekening, maar geniet je ook van duurzaam en sfeervol licht.


Wat de ideale lichtbron is, hangt af van de plaats waar je deze wilt gebruiken en welke sfeer je wilt creëren. Op een bouwplaats kies je bijvoorbeeld voor een krachtige bouwlamp met helder wit licht en in de woonkamer voor een sfeervolle hanglamp met warm geel licht. Aangezien de klassieke gloeilamp bijna is uitgestorven, zijn de meest voor de hand liggende lichtbronnen halogeenlampen, spaarlampen en ledlampen.

Voordeeltje

Het grote voordeel van het peertje is dat deze niet alleen functioneel is, maar ook decoratief. Ga voor een lichtbron met een kooldraad in de bol voor een vintage touch.

Ga voor dimbaar

Wil je gedimd licht hebben? Kies dan een dimbare lichtbron (in combinatie met een externe dimmer). Met deze combinatie creeer je elke gewenste lichtsterkste. Dim de lichtbron voor een intieme sfeer. Wil je graag de krant lezen bij goed licht? Dan zorg je dat de lampen zo fel mogelijk aanstaan.

Voor welke sfeer?

De ideale lichtbron hangt af van jouw persoonlijke wensen. Wil je een knusse setting of juist functioneel licht? Op kantoor heb je behoefte aan ander licht dan in de woonkamer. In de ene ruimte ga je voor wit helder licht in tegenstelling tot geel warm kaarslicht.

Steeds meer LED

Waar de gloei- en halogeenlamp zo langzaamaan de collecties uitstromen, worden lichtbronnen grotendeels vervangen door LED varianten. Waar LED voorheen koud en kil was, zijn er meer opties dan ooit op dit gebied. Met LED bespaar je energie, gaat hij langer mee (10 tot 20! Jaar) en kies je de gewenste lichtkleur. Bekijk ook eens onze armaturen met ingebouwde LED verlichting.

Waar let je op?

Voordat je kiest uit je ideale lichtbron dien je rekening te houden met een paar punten. Welke fitting moet het peertje hebben bijvoorbeeld. Gaat het om een kleine (E14) of een grote (E27) fitting? Vervolgens kan je kijken of je de lichtborn wilt dimmen. Tot slot kies je de gewenste lichtsterkte (lumen) en de lichtkleur (kelvin). Vind je het lastig kiezen? Dan staat ons klantenserviceteam altijd klaar voor jou! Zij voorzien je graag van elk lichtadvies!