Showing all 36 results

Klassieke hanglampen

De klassieke hanglampen van deze tijd vertonen vaak moderne vormen. Klassiek hoeft niet altijd het tegengestelde van modern te zijn. Ook in klassieke interieurs kun je hedendaagse elementen verwerken.

45 cm breed 99.95
-35%

Denk bijvoorbeeld aan strakke schotelvormige lampenkappen, een houten schotelvormige lamp voor boven de eettafel of een stoere scheepslamp. Dergelijke klassieke hanglampen kun je moeilijk als oubollig bestempelen, toch? 

Typisch voor klassieke hanglampen uiterlijk

Klassieke hanglampen hebben met elkaar gemeen dat er veel koper, chroom en bronzen hanglampen gebruikt wordt voor de armaturen. Een stoffen of glazen lampenkap is ideaal bij een klassiek uiterlijk. Met andere woorden: voor klassieke hanglampen gebruikt men natuurlijke en eerlijke materialen. Je zult zelden of nooit een klassieke lampenkap in kunststof zien. Wat de vormen van klassieke hanglampen betreft: de vormen zijn vooral rond en zacht. Hoekige vormen en grote vlakken zijn 'not done' bij een klassieke hanglamp.

Heel wat keuze in klassieke hanglampen

De vorm van je klassieke hanglampen bepaalt de sfeer die je wil creëren in je woning. Als je gericht licht naar beneden wenst, kies dan voor een klokvormige lampenkap met klassiek uiterlijk. Heb je diffuus licht nodig? Dan ga je best voor een klassieke hanglamp in de vorm van een kroonluchter, al dan niet met kapjes. Wil je het speels houden? Dan komen klassieke hanglampen in de vorm van een lantaarn in aanmerking. Tot slot mag je best stellen: als je kiest voor klassieke hanglampen, dan kies je voor stijl en klasse!