Plafonniere

Plafonnieres zijn vaak rond van vorm, maar kunnen ook vierkant zijn. Het belangrijkste kenmerk van een goede plafonniere is dat deze plat aan het plafond bevestigd wordt. Dankzij de moderne LED technologie kunnen ze tegenwoordig nog platter ontworpen worden. In onze collectie vind je ook enkele grote plafonnieres, waarmee je echt een opvallende blikvanger in huis haalt! Ontdek nu onze verscheidenheid aan plafonnieres en vind de ideale verlichting voor elke kamer. En als je op zoek bent naar andere opvallende verlichtingsopties, bekijk dan zeker onze hanglampen voor nog meer keuzes. Kies vandaag nog voor onze plafonnieres voor een strakke en stijlvolle verlichting in huis.

Bij het inrichten van een nieuw huis is het cruciaal om een goed verlichtingsplan te maken. Daarin start je met de plattegrond van je woning en teken je alle kamers die ingericht moeten worden. Met de lichtpunten bepaal je waar de basisverlichting komt te hangen. Je tekent de aansluitpunten in het plafond per kamer. Heb je een goed basis plan opgesteld? Dan kan de zoektocht naar de juiste basisverlichting beginnen. Met basisverlichting wordt bedoelt dat het de algemene verlichting is van de kamer. Deze lampen zet je vaak als eerste aan, zodra je een donkere ruimte binnenkomt. Het geeft je direct goed zicht en verlicht het totale oppervlak in één klik. In het algemeen valt de plafonniere onder de basisverlichting.

Waar hang je de plafonnière?

Plafonnieres zijn uitermate geschikt voor vrijwel alle kamers in het huis. Denk aan de slaapkamer, de hal, het toilet, de keuken en de bijkeuken. Bij het ophangen van plafonnières in de badkamer moet er altijd gekeken worden of het armatuur spatwaterdicht is. Dat wordt aangegeven met IP-waarden. De plafonnière badkamer moet voorzien van IP44 (spatwaterdicht), IP55 (stofvrij/spatwaterdicht) of IP64 (stofvrij/bescherming opspattend water). Is dat het geval? Dan zijn deze armaturen geschikt om in de badkamer gebruikt te worden. Deze platte lamp leent zich perfect voor ruimte met een laag plafond.

Wat is het verschil?

Plafonnieres zijn praktische en platte schijven. De platte schijven zorgen voor een goede lichtverspreiding en zijn vooral functioneel. Deze plafondlampen mogen praktisch zijn en zorgen voor de juiste basisverlichting! Overige plafondverlichting kan ook dienen als decoratief en sfeerverhogend. Bekijk bijvoorbeeld eens onze spotjes of hanglampen

Vormen en soorten

Je ziet tegenwoordig steeds meer de verschuiving van traditioneel naar LED plafonnieres. De LED plafonnière is praktisch, energiezuinig en goed voor de portemonnee. Deze lampen verbruiken namelijk minder energie en geven toch voldoende en sfeervol licht af. De collectie plafonnieres is voorzien van ronde kleine armaturen, maar ook de plafonniere vierkant is verkrijgbaar. Het grootste deel van het assortiment is vervaardigd uit: metaal, glas of kunststof. Ook de stijlen zijn variërend. Ben je op zoek naar een industriële plafonniere? Of ga je voor een modern exemplaar? Toch de voorkeur voor een klassiek armatuur? Dat is allemaal mogelijk, dankzij het veelzijdige assortiment aan plafonnières.

Grote plafonnières voor een stijlvolle slaapkamer of woonkamer

Een plafonnière is een speciale plafondlamp met ofwel een zeer korte voet, ofwel een montagesysteem waarmee hij direct aan het plafond wordt bevestigd. In veel gevallen heeft een plafonnière een halfronde vorm en zal hij nauwelijks voor schaduwwerking zorgen. Een groot voordeel van een plafonnière boven andere plafondlampen is de ruimte die hij u geeft. Zelfs bij een laag plafond is er voldoende bewegingsruimte tussen u en de lamp.

In een grote slaapkamer of woonkamer kunnen grote plafonnières echte ornamenten zijn. Als een zon stralen ze hun licht alle richtingen uit. Kiest u voor grote plafonnières met mat of gekleurd glas, dan zal het licht enigszins getemperd en verstrooid worden. Dit maakt zijn licht aangenaam, zacht en sfeervol. Om het glas van een plafonnière vindt u meestal een ring van hout, metaal of kunststof, die ingetogen gevormd kan zijn, maar ook uitgesproken flamboyant. Een sfeervolle plafonnière combineert prachtig met vloerverlichting of met staande lampen waarvan u de lichtbundel exact kunt richten.

Geef je ruimte een stoer karakter met een industriële plafonnière

Een robuust vormgegeven industriële plafonnière geeft je huis een stoere charme en staat met name goed in gangen, woonkamers en keukens. Kijk in ons assortiment en laat je inspireren. Met stijlelementen als verweerd hout, beton en stevige metalen randen heeft een industriële plafonnière een aantrekkelijk en vintage uiterlijk. Deze lampen staan mooi in een keuken met retro-elementen of in een woonkamer met moderne eikenhouten meubels. Je kunt industriële plafonnières goed combineren met industriële hanglampen.

Een landelijke plafonnière voor een gezellige rustieke sfeer

Als je huis in een landelijke stijl is ingericht, past een landelijke plafonnière hier naadloos bij. Een plafonnière in landelijke stijl straalt charme, geborgenheid en nostalgie uit. Plafonnières zijn geschikt in elke ruimte en je kunt ze goed combineren met andere landelijke lampen, zoals tafellampen, muurlampen en vloerlampen. Een plafonnière in landelijke stijl past goed in een keuken met een robuust werkblad en een grote eikenhouten eettafel. Ook in een lange gang met landelijke stijlelementen komt hij helemaal tot zijn recht. Voor een landelijke plafonnière in de badkamer is het verstandig om te kiezen voor een armatuur, bestand tegen waterdamp en spatwater.