Resultaat 1–36 van de 64 resultaten wordt getoond

Plafonniere

Plafonniere is een praktische en multi-inzetbare lamp. Voor de aanschaf is het goed om rekening te houden met bepaalde punten. Vooropgesteld is het belangrijk om te bepalen waar je het armatuur voor gaat gebruiken. Bij een badkamerlamp gelden namelijk andere regels dan voor plafonnières voor in de slaapkamer.


Bij het inrichten van een nieuw huis is het cruciaal om een goed verlichtingsplan te maken. Daarin start je met de plattegrond van je woning en teken je alle kamers die ingericht moeten worden. Met de lichtpunten bepaal je waar de basisverlichting komt te hangen. Je tekent de aansluitpunten in het plafond per kamer. Heb je een goed basis plan opgesteld? Dan kan de zoektocht naar de juiste basisverlichting beginnen. Met basisverlichting wordt bedoelt dat het de algemene verlichting is van de kamer. Deze lampen zet je vaak als eerste aan, zodra je een donkere ruimte binnenkomt. Het geeft je direct goed zicht en verlicht het totale oppervlak in één klik. In het algemeen valt de plafonniere onder de basisverlichting.

Waar hang je de plafonnière?

Plafonnieres zijn uitermate geschikt voor vrijwel alle kamers in het huis. Denk aan de slaapkamer, de hal, het toilet, de keuken en de bijkeuken. Bij het ophangen van plafonnières in de badkamer moet er altijd gekeken worden of het armatuur spatwaterdicht is. Dat wordt aangegeven met IP-waarden. De plafonnière badkamer moet voorzien van IP44 (spatwaterdicht), IP55 (stofvrij/spatwaterdicht) of IP64 (stofvrij/bescherming opspattend water). Is dat het geval? Dan zijn deze armaturen geschikt om in de badkamer gebruikt te worden. Deze platte lamp leent zich perfect voor ruimte met een laag plafond.

Wat is het verschil?

Plafonnieres zijn praktische en platte schijven. De platte schijven zorgen voor een goede lichtverspreiding en zijn vooral functioneel. Deze plafondlampen mogen praktisch zijn en zorgen voor de juiste basisverlichting! Overige plafondverlichting kan ook dienen als decoratief en sfeerverhogend. Bekijk bijvoorbeeld eens onze spotjes of hanglampen

Vormen en soorten

Je ziet tegenwoordig steeds meer de verschuiving van traditioneel naar LED plafonnieres. De LED plafonnière is praktisch, energiezuinig en goed voor de portemonnee. Deze lampen verbruiken namelijk minder energie en geven toch voldoende en sfeervol licht af. De collectie plafonnieres is voorzien van ronde kleine armaturen, maar ook de plafonniere vierkant is verkrijgbaar. Het grootste deel van het assortiment is vervaardigd uit: metaal, glas of kunststof. Ook de stijlen zijn variërend. Ben je op zoek naar een industriële plafonniere? Of ga je voor een modern exemplaar? Toch de voorkeur voor een klassiek armatuur? Dat is allemaal mogelijk, dankzij het veelzijdige assortiment aan plafonnières.

Grote plafonnières voor een stijlvolle slaapkamer of woonkamer

Een plafonnière is een speciale plafondlamp met ofwel een zeer korte voet, ofwel een montagesysteem waarmee hij direct aan het plafond wordt bevestigd. In veel gevallen heeft een plafonnière een halfronde vorm en zal hij nauwelijks voor schaduwwerking zorgen. Een groot voordeel van een plafonnière boven andere plafondlampen is de ruimte die hij u geeft. Zelfs bij een laag plafond is er voldoende bewegingsruimte tussen u en de lamp.

In een grote slaapkamer of woonkamer kunnen grote plafonnières echte ornamenten zijn. Als een zon stralen ze hun licht alle richtingen uit. Kiest u voor grote plafonnières met mat of gekleurd glas, dan zal het licht enigszins getemperd en verstrooid worden. Dit maakt zijn licht aangenaam, zacht en sfeervol. Om het glas van een plafonnière vindt u meestal een ring van hout, metaal of kunststof, die ingetogen gevormd kan zijn, maar ook uitgesproken flamboyant. Een sfeervolle plafonnière combineert prachtig met vloerverlichting of met staande lampen waarvan u de lichtbundel exact kunt richten.