Houten tafellampen

Houten tafellampen zijn veelzijdig. Hout komt bijna in elke stijl terug. Zowel in moderne, klassieke, traditionele, vintage of industriële woningen vindt men hout. Daarom is er ook zoveel verlichting waarbij hout gebruikt wordt. Overweeg ook een kijkje te nemen bij onze collectie industriële tafellampen. Deze lampen hebben een stoere uitstraling die goed samengaat met de veelzijdigheid van houten tafellampen. Kies uit onze diverse houten tafellampen en industriële tafellampen om de perfecte aanvulling te vinden voor jouw woning.


Hout straalt een zeker rust en klasse uit. Het is degelijk, duurzaam en sterk. De houten tafellamp is hiervan een zeer goed voorbeeld.

Een tafellamp in hout: past bij diverse stijlen

Hout laat zich makkelijk bewerken en daardoor vind je houten tafellampen in allerlei vormen. Je kunt gaan voor een vrij traditionele houten tafellamp met een stoffen lampenkap. Deze straalt zacht en diffuus licht uit. Heb je een landelijke woning? Dan kun je gaan voor een tafellamp met hout als onderstel: bijvoorbeeld takkenbossen of houtblokken. Kies je eerder voor modern? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lampionlamp met houten handvat of waarom geen grappig driepotige houten tafellamp? Een tafellamp in hout vind je ook terug in de industriële stijl. Zo heb je bijvoorbeeld een tafellamp met hout als onderstel en een robuust metalen lampenkapje.

Elke houten tafellamp is duurzaam

Als je kiest voor een houten tafellamp, dan kies je voor duurzaamheid. Hout gaat heel lang mee. Een tafellamp in hout past perfect in onze drang naar eerlijke materialen. Je krijgt wat je ziet: dat is de boodschap die een tafellamp in hout uitstraalt. Houten tafellampen bestaan al lang en zullen nog lang bestaan. Ze gaan soms van generatie op generatie over en vinden toch altijd hun plaats in elke woning. Het voordeel van een houten tafellamp is dat ze overal inzetbaar is. Een houten tafellamp verhuist regelmatig van plaats: van de slaapkamer naar de kinderkamer, van de eetkamer naar de zithoek, en ga zo maar door. Een tafellamp in hout komt overal van pas. Eigenlijk kun je er nooit genoeg van hebben.

Houten tafellampen: heel wat mogelijkheden

Een houten tafellamp kan puur functioneel zijn: ze moet een bureau of een donkere hoek verlichten. Anderzijds kan een houten tafellamp heel decoratief zijn. Zet ze naast een kunstwerk of plaats ze onder een schilderij om het te verlichten. Zo komt deze tafellamp dubbel tot haar recht. Ga op je gemak je woning rond en bekijk op welke plaatsen je een tafellamp zou kunnen plaatsen. Wedden dat het er heel wat zijn?