Houten vloerlampen

Een staande lamp van hout is een trend die steeds vaker toegepast wordt in diverse interieurs. Denk aan een industrieel interieur of juist een landelijke setting. Maar, hoe kies je de ideale vloerlamp van hout? Allereerst is het raadzaam je af te vragen waarvoor je de houten vloerlamp wilt gebruiken. Zoek je sfeerlicht? Of wens je een functionele leeslamp? Naast dat de staande lamp hout zeer decoratief is, heeft hij ook nog eens een verlichtingsfunctie.


Lees je graag boeken op de bank? Dan biedt een staande leeslamp uitkomst. Let er wel op dat de houten vloerlamp een draaibare kap heeft of een verstelbare arm. Zo kan je de lichtstraal precies op je ongelezen bladzijde richten. Kies de juiste lichtbron bij de houten vloerlamp voor de ideale lichtsterkte. Kortom, combineer de houten staande lamp voor zowel sfeer- als voor leeslicht. Heb jij al een vloerlamp van hout op het oog?

Houd rekening met uw interieur

De houten staande lamp is een tijdloze investering. Hout is een materiaalsoort die vele jaren meegaat en nooit uit de mode raakt. Zelfs als je je interieur veel verandert, dan past de houten vloerlamp zich moeiteloos aan. Meestal krijgt de houten staande lamp een plek in de woonkamer. Toch voelt de staande lamp van hout ook goed in andere ruimtes. Denk aan de gang, slaapkamer of op kantoor. Belangrijk is dat het totaalplaatje moet kloppen. Heb je een interieur met strakke lijnen? Dan past een grotere houten vloerlamp daar goed bij. Bij een minimalistische stijl is het tof om te gaan voor een ideale blikvanger. Denk aan een rustieke houten vloerlamp met boomschors of organische vormen. Een landelijk of klassiek interieur vraagt juist om ronde vormen en aardse tinten. Heb je een industriële loft? Laat je dan verrassen door het effect van een stoere vloerlamp hout. Ruwe afwerkingen in combinaties met metaal maken de woonruimte spannend.

Laat je inspireren door de huidige (woon)trends. Een staande lamp hout verkeert vaak in het gezelschap van een ambachtelijke salontafel. Dat heeft moderne designers op het idee gebracht om de houten vloerlamp en tafel te verenigen. Dat heeft diverse voordelen: het is ruimtebesparend, je hebt geen omkijken meer naar een tafel en de lichtbundel spreidt zich goed op het tafeltje. De combinatie zorgt voor een eigenzinnig accent in de woonkamer. Hij is decoratief én functioneel! Toon je lievelingslikeurtjes op de bijzettafel of je stapel favoriete boeken. Klik het licht aan en laat de staande lamp van hout schitteren!

Ontdek uw favoriete houten staande lamp

Is jouw interesse gewekt bij het zien van een staande lamp van hout? De rustieke charme van een houten staande lamp straalt klasse uit en is de kameleon onder de verlichting. Hij kleurt in elk interieur mee en past zich aan aan de gewenste woonstijl. Heb je vragen over een staande lamp van hout? Aarzel dan niet en neem contact op met ons klantenserviceteam. Ben je op zoek naar een maatje voor je vloerlamp van hout? Bekijk ook eens onze houten hanglampen!

De charme van een staande houten lamp

Je kunt een staande houten lamp naadloos inpassen in een interieur waar hout de boventoon voert. In een strak en modern interieur geven de natuurlijke uitstraling en de warme kleuren van een staande houten lamp een verzachtend effect. In ons assortiment hebben we mooie houten staande lampen van bewerkt hout, maar ook van stoer onbewerkt hout. Kijk in onze collectie en maak je keuze uit diverse stijlen, modellen en hoogtes. Wil je een houten staande lamp op een driepootconstructie, of ga je voor een lamp die op een metalen voet bevestigd is? Combineer onze staande houten lampen met houten lampen aan de muur, op tafel of aan je plafond.