Notarislamp / Bankierslamp

De notarislamp is een tafellamp die bekend staat om zijn charmante voorkomen. De klassieker onder de tafellampen wordt ook wel de “bankierslamp” genoemd. De herkenbare glazen kap in combinatie met het trekkoordje, heeft ervoor gezorgd dat notarislampen nog altijd in trek zijn. Heb jij al een bankierslamp thuis staan? Voor een harmonieuze verlichting in je interieur, bekijk dan onze collectie klassieke plafondlampen. Deze plafondlampen passen perfect bij de elegante stijl van de notarislamp en verrijken de traditionele sfeer in je huis.


Dankzij de opkomst van elektriciteit (en dus ook verlichting) is rond de 20e eeuw de bankierslamp ontstaan. Tijdens de ontwikkeling van de eerste verlichtingsarmaturen was er sprake van de geboorte van de notarislamp. notarislamp-groenOorspronkelijk bestonden deze bankierslampen uit een armatuur van messing en werden ze gekenmerkt met een herkenbaar groen glazen kapje. De kap was groen aan de buitenzijde en de binnenkant had een witte kleur. Door de witte kleur aan de binnenzijde ontstond er helder leeslicht op het bureau. De groene glazen kap verspreidde het licht juist aangenaam en sfeervol. De meeste notarislampen zijn van oudsher voorzien van een trekschakelaar. Tegenwoordig kent de notarislamp nieuwe en moderne uitvoeringen. Zo zijn notarislampen verkrijgbaar in diverse kleuren, zijn ze voorzien van een stoffen snoer met schakelaar en kan de vorm afwijken van het origineel.

Notarislamp is terug van weggeweest

Een populaire woontrend tegenwoordig is de retro en vintage woonstijl. In deze woonstijl past de klassieke notarislamp uitstekend. Door de bureaulamp als design item te plaatsen op een eikenhouten retro dressoir, laat je de lamp schitteren. Maak het geheel compleet met een okergele vaas en een porseleinen beeldje van je oma en de retro interieurstijl is compleet. Toch niet groot fan van de retro woonstijl, maar ben je juist thuis in de moderne en Scandinavische sferen? Dan excelleert de bankierslamp ook uitstekend. Ga voor een moderne variant van staal met een kap van wit glas bijvoorbeeld. Dit heeft een frisse en eigentijdse look die zich thuis voelt in strakke interieurs.

De notarislamp met groene kap

Je hebt ze vast wel eens gezien, in het echt of in een mooie oude film. Het uiterlijk van een notarislamp of bankierslamp is zo klassiek en tijdloos dat hij onmiddellijk herkend wordt. Denk aan een chique metalen voet die enigszins kegelvormig toeloopt. Daaraan zie je een sierlijk gevormde draagarm, eveneens van metaal. In de klassieke versie zijn zowel de voet als de draagarm gemaakt van messing, hoewel ook andere metaaltinten voorkomen. Bovenaan zie je de karakteristieke langwerpige lampenkap die vrijwel altijd kantelbaar is. De klassieke groene notarislamp heeft een sfeervolle buitenkant van groen glas en een witte binnenkant waardoor je profiteert van helder licht. Aan- en uitschakelen gebeurt met een trekkoord.

Aan het begin van de twintigste eeuw, toen elektriciteit langzamerhand de wereld veroverde, zag je groene notarislampen in vrijwel alle bankgebouwen en notariskantoren. Vandaar dat ze ook de bankierslamp of notarislamp genoemd worden. De chique uitstraling, de sfeer van de lamp én het heldere werklicht maakten ze niet alleen tot geliefde tafellampen voor elke zakelijke kantooromgeving, maar ook tot echte design iconen die vandaag de dag nog steeds geliefd zijn. Nu er een trend naar nostalgie en retro vormgeving te bespeuren is, is de groene notarislamp weer in populariteit gestegen. Echter, nu zijn er ook modernere varianten op de markt te vinden. Je kunt nog steeds de klassieke notarislamp brons met groene kamp vinden, maar ook kiezen voor een moderne en meer strak vormgegeven versie. Je kunt nu notarislampen vinden die uitstekend passen in een klassiek en traditionele inrichting, maar ook modellen die beter tot hun recht komen in een trendy en strakke inrichting. Kies je voor een stalen exemplaar met hoekige vormen, dan kun je hem ook in een industrieel vormgegeven huishouding plaatsen.

Bankierslampen

Notarislampen zullen altijd een klassieker blijven binnen de verlichtingsindustrie. Ze zullen het interieur opfleuren en zijn ook nog eens handig in gebruik als leeslamp. Doordat het gros van de bankierslampen verstelbaar is, heb je het juiste licht altijd daar waar je het nodig hebt. Hoe combineer jij de notaris lamp? Gaat jouw voorkeur uit naar het klassieke ontwerp of juist de moderne bankierslamp?

notarislamp-wit

De service van Directlampen

Wil jij je interieur een boost geven met een klassieke notarislamp? De lamp zal dan een opvallende verschijning in je interieur zijn! Door je lampen bij Directlampen te bestellen, profiteer je van gratis verzending. Daarnaast kun je de bestelling gratis retourneren, indien de lamp niet naar wens is. Bij ons vind je in het assortiment elk type lamp. Van eetkamer verlichting tot buitenlampen. Daarnaast hebben we een ruim assortiment LED verlichting, zoals LED tafellampen, LED hanglampen, LED wandlampen, LED vloerlampen en LED plafondlampen.

Heb je een vraag voor ons of advies nodig over notarislampen? Neem dan contact met ons op door te bellen of mailen. Als je meer informatie over Directlampen wil, kun je ook even kijken bij de algemene voorwaarden of veel gestelde vragen.