Booglampen

Booglampen worden gerekend tot de vloerlampen. Het is een staande lamp, die wordt gekenmerkt door de grote boog waaraan een lampenkap is bevestigd. Het leuke aan deze lamp is dat je hem helemaal eigen kan maken door te met de lampenkappen te spelen. De booglamp is meestal draaibaar en in hoogte verstelbaar, waardoor je in huis veel geschikte plekken hebt om hem neer te zetten. Personaliseer je interieur en experimenteer met verschillende hoogtes en hoeken om de perfecte lichtval en sfeer te creëren in elke gewenste ruimte.


Grote booglamp

Een grote staande booglamp zorgt voor veel sfeer in je woning. De boog doorbreekt op charmante wijze de rechte lijnen in huis. Dit creëert tegelijkertijd een licht en ruimtelijk effect. De grote booglamp past boven een knusse eettafel, naast een modern bankstel of comfortabele fauteuil. Een grote booglamp kan veel betekenen voor de sfeer in je huis. Je kan hoeken, muren en je meubilair perfect uitlichten. Zeker met een dimbare variant zorg je voor een waardevolle aanvulling in je interieur.

Plekje zoeken? De booglamp past overal in huis

Door het gebruik van verlichting, kan je de sfeer in huis bepalen. Het uitkiezen van de juiste lampen is vaak het laatste wat nog moet gebeuren na een verhuizing of verbouwing. Dat is jammer, want hierdoor wordt er vaak te weinig aandacht aan besteed. Terwijl dit toch erg sfeerbepalend is.

Staande booglampen zijn er in verschillende vormen en maten. De staande lamp vind je hierdoor terug in allerlei typen huizen. Zowel in grote als kleine kamers is er genoeg plek voor de booglamp. De voet van de lamp heeft niet veel ruimte nodig, waardoor hij makkelijk te plaatsen is. De boog daarentegen moet wel goed tot zijn recht komen en neemt daardoor meer plek in beslag.

De booglamp voor iedere interieurstijl

Steeds meer mensen kiezen voor een interieurstijl waar zij zich prettig bij voelen. Mensen zijn minder bezig met de overheersende trends, maar meer met hun persoonlijke voorkeur. Iedereen heeft een eigen gevoel bij een comfortabel huis en voor iedere huisstijl is er wel een bijpassende booglamp lamp. Zo kan je kiezen uit een witte booglamp, zwarte booglamp of een stalen booglamp dit is natuurlijk ook afhankelijk van de huidige inrichting van je huis. De moderne booglampen komen in iedere ruimte goed tot hun recht. Dit komt door de eenvoud van deze lamp.

Om de lamp helemaal in je interieur te laten passen, kan je een er lampenkap op bevestigen die bij jou past. Deze is namelijk erg bepalend voor de uitstraling van de lamp. Er is een groot diversiteit aan lampenkappen. Het maakt niet uit of je houdt van een industriële-, moderne- of landelijke stijl. Met lampenkappen kan je eindeloos blijven variëren. Ben je snel zat van een lamp? Of verandert je stijl nog weleens? Met de staande booglamp heb je een goede basis. De rest kan je blijven variëren met diverse lampenkappen. Daarnaast is het goed om te weten dat lampenkappen tegenwoordig van veel verschillende materialen wordt gemaakt. Er is keuze uit onder andere stof, glas, kunststof en rotan.

Welke soort fitting zit er in booglampen?

In de booglampen van Directlampen zit een grote fitting, de fitting e27. Dit betekent dat er grote lampen in een booglamp gaan. Door de staande booglamp te voorzien van LED lampen, bespaar je op je energierekening en wordt jouw huis duurzamer.

Handig zo'n booglamp!

Booglampen hebben veel voordelen ten opzichte van andere typen lampen. Allereerst zijn deze lampen in veel verschillende vertrekken te plaatsen. Heb je bijvoorbeeld een schuin dak of geen aansluiting aan het plafond, dan biedt deze lamp een uitkomst. Een hoge staande booglamp is namelijk net zo effectief als een plafondlamp. Daarnaast zijn booglampen een stuk eenvoudiger te verplaatsen. Een ander voordeel ten opzichte van wand- en plafondlampen: je ziet bij het verplaatsen niet waar de lamp heeft gestaan. De lamp hoef je niet te installeren. Zet de lamp op de juiste plek, steek de stekker in het stopcontact en je hebt licht.

De lamp als blikvanger

De booglamp is een echte blikvanger in je interieur. Het design van deze lamp zorgt voor een unieke uitstraling in de ruimte waar de lamp is geplaatst. Door de grootte van de staande booglamp valt hij altijd lekker op, een echte eyecatcher. Toch neemt hij niet veel ruimte in beslag. Zo kan je een saaie hoek in je woonkamer in één keer verfraaien door er een booglamp te plaatsen. Door staande booglampen met een dimmer te gebruiken, kan je de hoeveelheid licht eenvoudig variëren. Maak je interieur dus compleet met een eigenzinnige booglamp!

Booglamp merken

Al onze staande booglampen zijn uit de collectie van het merk Steinhauer. Dit Nederlandse lampenmerk verlicht de Nederlandse huishoudens al meer dan 80 jaar lang en brengt elk jaar de mooiste collecties op de markt. Dit merk voelt feilloos de nieuwste trends aan op het gebied van verlichting.

Booglamp eettafel

Het maximale uit de sfeer in je woning halen. Met een fraaie staande eettafel booglamp creëer je de perfecte keuze qua uitstraling en efficiëntie. Met deze stijlvolle booglamp kies je voor gezelligheid, comfort en gemak in een aantrekkelijk totaalontwerp. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, die passen bij uiteenlopende interieurs. Of je nu liefhebber bent van een moderne stijl, de retrolook of een klassieke wooninrichting. Een goed gekozen staande booglamp eettafel levert altijd een aangename bijdrage aan de totale sfeer rondom jouw eettafel. Een booglamp bij de eettafel draagt op unieke wijze bij aan de complete inrichting van jouw woning. De opvallende constructie van een grote staande booglamp boven jouw eettafel is een aantrekkelijke blikvanger in huis, waaraan je zowel praktisch als optisch jarenlang veel plezier en gemakt van kunt beleven. .