Resultaat 1–36 van de 61 resultaten wordt getoond

Booglampen

Booglampen zijn een soort vloerlampen. Het is een staande lamp die wordt gekenmerkt door de grote boog waaraan een lampenkap is bevestigd.De staande booglamp is meestal draaibaar en in hoogte verstelbaar. Hierdoor kun je de lamp op verschillende plekken in huis neerzetten.


De booglamp is een soort vloerlamp. Het is een staande lamp die wordt gekenmerkt door de grote boog waaraan een lampenkap is bevestigd. De booglamp is meestal draaibaar en in hoogte verstelbaar. Hierdoor kun je de lamp op verschillende plekken in huis neerzetten

Grote booglamp

Een grote staande booglamp heeft een aantrekkelijk sfeer verhogend effect in het interieur van een moderne woning waarin licht en ruimtelijk effect belangrijke elementen zijn. Een booglamp met ruime afmetingen kan veel betekenen in een hoek van uw woonkamer, boven een stijlvolle eettafel of naast een eigentijds bankstel of een comfortabele fauteuil. Er zijn veel keuzemogelijkheden voor een grote staande booglamp die technisch en optisch voldoet aan de wensen en eisen die liefhebbers van eigentijds design stellen aan hoogwaardige lichtbronnen. Met een goed gekozen model kunt u de hoeken, muren en uw meubilair perfect uitlichten en precies de sfeer creëren die bij uw persoonlijke voorkeuren past. Zeker wanneer u ook nog eens kiest voor een dimbare variant. Met de aanschaf van een unieke grote booglamp maakt u een waardevolle aanvulling op het met veel zorg en aandacht gekozen interieur van uw woonkamer of kantoorruimte.

Past overal in huis

Door het plaatsen of ophangen van lampen breng je sfeer in jouw huis. Het aanbrengen en installeren van licht is vaak het laatste wat er moet gebeuren na een verhuizing of verbouwing. Dat is jammer, want hierdoor komt het voor dat mensen niet goed nadenken over de lichtbronnen die ze kopen.

Staande booglampen bestaan er in veel verschillende vormen en groottes. Daarom vind je de staande lamp terug in allerlei typen huizen. Zowel in kleine als grote woonkamers is deze lamp te plaatsen. Dit komt doordat de voet van de lamp zelf niet veel ruimte in beslag neemt. Alleen de boog van de lamp heeft ruimte nodig.

Mix en match de lichtbronnen in huis

Het is een goed idee om een combinatie in huis aan te brengen van direct licht en indirect licht. Direct licht zijn lampen die hun licht direct op een tafel of meubels schijnen, zoals led inbouwspots. Indirect licht zijn lampen of lichtbronnen die via de muur of via het plafond de ruimte verlichten. Een booglamp kan gebruikt worden als indirect licht maar meestal wordt de staande booglamp gebruikt als direct licht om bijvoorbeeld een zithoek of fauteuil te verlichten.

De booglamp voor iedere interieurstijl

Tegenwoordig kiest iedereen voor de interieurstijl waar zij zich prettig en thuis bij voelen. Mensen zijn minder bezig met de overheersende trends en meer met hun persoonlijke voorkeur. Wat als een comfortabel huis voelt voor de een geldt natuurlijk niet voor een ander. De staande booglamp met stoffen kap is de perfecte aanvulling op iedere inrichting.

Naast de booglamp met stoffen kap hebben we in ons assortiment ook de booglamp voorzien van een witte kunststof kap. De keuze voor een witte booglamp, zwarte booglamp of een stalen booglamp is natuurlijk afhankelijk van de huidige inrichting van je huis. De moderne booglampen kunnen op zichzelf als statement pieces worden neergezet, maar ook in een hoekje van de kamer om hun functie in plaats van hun prachtige design.

De leukste lampenkap voor ieder interieur

De lampenkap is erg bepalend voor de uitstraling van de lamp. Er is een grote diversiteit aan lampenkappen beschikbaar. Zo kun je kiezen voor lampenkap met een vintage uitstraling of een lampenkap met een moderne en strakke uitstraling. Ook met de voet van staande booglampen kun je eindeloos variëren. Zo bestaan er moderne en strakke booglampen met stalen voeten of klassieke marmeren voeten. Door de lampenkap en de voet van staande booglampen te variëren passen deze lampen in veel verschillende interieurs thuis.

Welke soort fitting zit er in booglampen?

In de booglampen van Directlampen zit een grote fitting, te weten de fitting e27. Hierdoor zijn de lampen die in de booglamp gaan grote lichtbronnen. Door de staande booglamp te voorzien van LED lampen bespaar je op je energierekening en wordt jouw huishouden duurzamer.

Gemakkelijk zo'n booglamp!

Booglampen hebben veel voordelen ten opzichte van andere typen lampen. Allereerst zijn deze lampen in veel verschillende vertrekken te plaatsen. Heb je bijvoorbeeld een schuin dak, of geen aansluiting aan het plafond voor een lamp, dan biedt deze lamp uitkomst. Een grote en hoge staande booglamp is namelijk net zo effectief als een plafondlamp. Daarnaast zijn booglampen veel makkelijker te verplaatsen dan bijvoorbeeld een wandlamp of plafondlamp. Ook zie je bij het verplaatsen niet waar de lamp eerst heeft gestaan terwijl je bij een plafondlamp vaak wel de gaatjes blijft zien. Daarnaast hoef je de lamp niet te installeren. Je plaatst de lamp in het vertrek, steekt de stekker in het stopcontact en de lamp werkt.

De lamp als blikvanger

Een ander voordeel is dat staande booglampen niet alleen licht bieden. Door de vorm van de lamp is het een blikvanger en zorgt het design van de lamp voor een unieke uitstraling van de ruimte waarin de lamp geplaatst is. Door de grootte vallen staande booglampen extra op, terwijl de lamp niet veel ruimte in beslag neemt. Zo kun je een saaie hoek in je woonkamer in één keer verfraaien door het plaatsen van een mooie booglamp. Door staande booglampen in combinatie met een dimmer te gebruiken kun je de hoeveelheid licht eenvoudig variëren. Maak je huis compleet met een mooie booglamp!

Booglamp merken

Al onze staande booglampen zijn uit de collectie van het merk Steinhauer. Dit Nederlandse lampenmerk verlicht de Nederlandse huishoudens al meer dan 80 jaar lang en brengt elk jaar de mooiste collecties op de markt. Dit merk voelt feilloos de nieuwste trends aan op het gebied van verlichting.

Booglamp eettafel

Als u het maximale uit de sfeer in uw woning wilt halen, dan is een fraaie staande eettafel booglamp een perfecte keuze qua uitstraling en efficiëntie. Met deze stijlvolle lichtbron kiest u voor gezelligheid, comfort en gemak in een aantrekkelijk totaalontwerp. Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar die passen bij uiteenlopende interieurs in moderne woningen. Of u nu een liefhebber bent van een strakke moderne stijl of juist van een retrolook of een klassieke woninginrichting; een goed gekozen staande booglamp eettafel levert altijd een aangename bijdrage aan de totale sfeer rondom uw eettafel. Een booglamp eettafel draagt op unieke wijze bij aan de complete met zorg en aandacht samengestelde inrichting van uw woning. De opvallende constructie van een grotere staande booglamp voor boven uw eettafel is een aantrekkelijke blikvanger in huis waaraan u, zowel praktisch als optisch, jarenlang veel plezier en gemak kunt beleven.

De sierlijke vorm van grote booglampen

Een grote booglamp valt door zijn vorm onmiddellijk op. Veel interieurs kennen strakke en rechte lijnen, die door de gebogen vorm van een booglamp op een charmante wijze doorbroken worden. Veel booglampen hebben in hoogte en breedte verstelbare armen. Ook de lampenkappen kun je bij de meeste lampen draaien of kantelen. Hierdoor is een grote booglamp geschikt als leeslamp, maar ook als sfeerverlichting. In elke mooi ingerichte zithoek past een sierlijke booglamp uit ons assortiment. Kies voor een exemplaar met een dimmer en je creëert ook een aangename sfeer in je woning. Kijk naar onze klassieke, moderne en industriële booglampen en maak je keuze. Combineer onze booglampen met mooie staande driepoot lampen.