Draadlampen

Lang geleden werden draadlampen vooral gebruikt als fabriekslamp in de werkplaats of in pakhuizen. Dat leverde een ruimtebesparende functie op. Als bijkomend voordeel dat indertijd kostbare lichtbollen beschermd werden door de kooistructuur. In de ruimtes van de draadlampen ging het er nog wel eens ruw aan toe. Een praktische oplossing dus!

draadlamp koper

Tegenwoordig is de draadlamp enorm populair om zijn uiterlijk. Binnen de industriële woontrend is dat ook geen wonder. De meeste draadlampen zijn een lust voor het oog in zo’n setting. Draad lampen, net als grote fabriekslampen, vooral op door hun eenvoud. Dat komt natuurlijk ook door de praktische functie die ze destijds vervulden. Het zijn meestal geen grote lampen, omdat de constructie van stevige metalen draden de lichtbron omsluit. Het licht zorgt voor een directe lichtspreiding met als effect een dradenspektakel op de wand. Het luchtige ontwerp past perfect boven de tafel. Tip: hang meerdere draad lampen naast elkaar voor een speels effect.

Draadlampen in talloze uitvoeringen

Momenteel zijn er diverse draad lampen te koop. Het is dus niet nodig om te zoeken naar een echt ‘vintage’ exemplaar. Er zijn ronde modellen, kelkmodellen en draadlampen met strakke rechte lijnen. In ons aanbod vind je ook draadlampen in uiteenlopende kleuren. Sommige zijn voorzien van een antieke, vintage finish en anderen juist in pastelkleuren van poedercoating. Je kan je voorstellen dat de kleur ook sterk bijdraagt aan het effect van de lamp. Dat geeft de ruimte direct een andere look and feel. Draad lampen kan je een extra twist geven door te variëren met de lichtbron. Kies er eentje die gezien mag worden! Je ziet de lichtbol namelijk altijd in een draadlamp.

Draadlampen maken een speels lijnenspel!

Met de fraaie lijnen en strakke vormgeving passen draadlampen goed in een industrieel interieur. Speel met veel hout of metaal om het effect te versterken. Niet alleen schittert het armatuur in een industriële setting, maar ook in een modern interieur komt hij goed tot zijn recht. Hang eens draad lampen in de keuken of juist in de hal! De afwezigheid van een lampenkap zorgt voor direct licht in de ruimte en er ontstaat een speels lijnenspel op de muren.

Een bijkomend voordeel van de draadlamp is dat je hem eenvoudig schoonmaakt. Het enige wat je nodig hebt is een doekje met een warm sopje. Extra praktisch dus. Een extra gimmick van de draadlamp is om hem te bevestigen aan een memobord. Werk met knijpertjes en kleine briefjes (voor je recepten of boodschappenlijstjes). Knijp de kaartjes aan het armatuur voor een speelse twist. Kijk wel uit met onveilige situaties! Wil je dit toepassen? Dan dien je te kiezen voor een LED lichtbron. Deze bollen worden niet warm, gaan langer mee en besparen een boel op je energierekening.

Maak een bonte mix

Draadlampen laten zich goed combineren met ouderwetse of tweedehands meubeltjes. Maak een bonte mix van kastjes, rekjes en andere meubels. De draadlamp zal de rustige en verbindende factor zijn. De draden vormen als het ware een modern spinnenweb tussen het meubilair. Werk met accentkleuren. Kies de kleur van de lamp en laat deze terugkomen in accessoires. Denk aan kaarsenhouders, deurgreepjes of een eigenzinnig schilderij.

Oplossing voor lastige keuzemakers

Vind je het kiezen van het juiste exemplaar lastig? Weet je niet waar je de zoektocht moet beginnen? Ga dan voor een neutrale kleur die zich aanpast aan zijn omgeving. Draadlamp in het zwart is daarvoor een perfecte oplossing. Het zwarte lijnenspel past in alle woningen en komt goed tot zijn recht aan elk plafond. De zwarte uitvoering is tijdloos, modern en industrieel in één compleet pakket. Tevens geeft het draad exemplaar een luchtig effect aan het geheel. Het maakt de kleine ruimte optisch groter. Zoek je een armatuur voor de slaapkamer op of boven je nachtkastje? En wil je toch genoeg ruimte over houden? Ga dan eens voor een kleine draadlamp zwart. Hang hem aan weerszijden van het bed. Zo houd je ruimte over op je nachtkastje voor al je favoriete boeken én fleurt het direct je slaapvertrek op. Heb jij al een draadlamp zwart op je wensenlijstje staan?

wandlamp-zwarte-draad