Lamp met bewegingssensor

Lampen met een bewegingssensor zorgen er voor dat je nooit meer in het donker thuis hoeft te komen! Daarnaast helpt verlichting met een bewegingssensor bij het afschrikken van inbrekers. Deze buitenlampen met sensor geven jou en je familie een veilig gevoel en zijn de finishing touch aan jouw muur of schutting.


Bewegingslamp

Sensorlampen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Er zijn lampen met een licht-donkersensor, die de lamp inschakelt wanneer het donker wordt en weer uit zet wanneer de zon opkomt. Lampen met geluidssensoren daarentegen bedient u door bijvoorbeeld met uw handen te klappen. Het meest bekende type sensorlamp is echter de lamp met bewegingssensor. In tegenstelling tot de meeste andere sensorlampen is zo'n bewegingslamp ook effectief wanneer u zelf niet thuis bent. De lamp reageert namelijk niet alleen op een bepaald spraakcommando dat alleen u kent, maar springt aan bij iedere beweging. Vrienden en familieleden hoeven zo niet over een donker tuinpad te lopen. Daarnaast kunnen inbrekers niet langer in een donker hoekje uw ramen of deuren openbreken.

Sensorlamp

Automatische verlichting is ideaal wanneer u in de avonduren van uw tuin wil genieten. Sensorlampen hebben echter ook een boel praktische voordelen. Een automatische lamp is erg handig wanneer u op een winteravond laat terugkomt van uw werk of van een avondje uit. Zo hoeft u niet in het halfdonker op zoek naar een lichtknopje naast de deurpost. Daarnaast besparen sensorlampen op de lange termijn een boel energie. De lampen schakelen vaak namelijk automatisch uit na verloop van tijd. Hierdoor brandt er geen onnodig licht in ruimtes waar niemand aanwezig is. Naast dat ze gemakkelijk en energiezuinig zijn hebben sensorlampen nog een groot pluspunt. De lampen zijn namelijk uitermate effectief als anti-inbraakmiddel. Geregeld schrikt een dief in de nacht zich een ongeluk wanneer plotseling de buitenverlichting aanspringt. Inbrekers verstoppen zich graag in het donker, en wanneer ze plotseling vol in het licht staan besluiten ze vaak hun poging te staken. Het meest eenvoudige model sensorlamp reageert simpelweg op bewegingen, temperatuur of daglicht. Er zijn echter ook tal van lampen verkrijgbaar waarbij u zelf zaken in kunt stellen als de lichtsterkte of de tijdsduur dat de lamp blijft branden nadat hij automatisch aan gaat. Ook sterk in opkomst is sensorverlichting die u op afstand kunt bedienen met uw smartphone. Zo zet u vanuit uw luie stoel met één druk op de knop uw buitenverlichting aan of uit. De applicatie op uw telefoon houdt in veel gevallen ook bij hoeveel energie de lamp verbruikt. Is het verbruik aan de hoge kant, dan kunt u bijvoorbeeld de duur dat de lamp blijft branden naar beneden bijstellen.

Lamp met bewegingsmelder

Zoals de naam aangeeft reageren bewegingslampen op beweging. Dit doen deze slimme lampen met behulp van sensoren. Deze sensoren zetten de lamp aan wanneer ze beweging waarnemen, al zijn er ook sensorlampen die warmtegevoelig zijn. Dit maakt dat een zwiepende boomtak de lamp niet zal activeren, maar een persoon met een lichaamstemperatuur van 37°C de verlichting wel automatisch inschakelt. Lampen met bewegingssensoren zijn vooral bekend als verlichting bij de voor- en achterdeur, maar ook binnenshuis wint sensorverlichting aan populariteit. Een lamp op de gang die automatisch uitschakelt nadat u er vijf minuten eerder langs bent gelopen is natuurlijk zeer milieuvriendelijk. Sensorlampen onder traptreden zijn ook een fraaie mogelijkheid. Dit ziet er niet alleen bijzonder uit, maar verkleint ook de kans dat er iemand over een trede struikelt.