Glazen lampen

Glazen lamp op het oog? Deze transparante lampen worden gekenmerkt door hun luxe uitstraling. Een glazen lamp kan afgewerkt zijn met rookglas, een mooi reliëf of een bijzondere kleur. Door de grote variatie aan designs zijn glazen lampen erg populair. Je kan wel stellen dat glazen lampen binnen werkelijk alle kamers passen.


Gaat jouw voorkeur uit naar een Oosterse uitvoering van de glazen lamp? Heb je liever een praktische glazen plafondlamp? Toch een oogje op een moderne lamp glas? Het is allemaal mogelijk binnen ons assortiment lampen van glas.

Het begint bij de basis

Bij het inrichten van een woning denk je al snel aan een nieuwe vloer, een leuk behangetje of een robuuste bank. Maar waar je niet direct bij stil staat is verlichting! Terwijl verlichting je woonstijl kan maken of breken. Een glazen lamp is niet alleen praktisch, maar tegenwoordig is het een sieraad van de ruimte. Je wilt niet in het donker zitten en je wilt niet een lamp in huis halen die niet past bij je woonstijl. Het is daarom van belang om de juiste verlichting op de gewenste plekken te monteren. Let op waar de aansluitpunten in een woning zitten. Dat bepaalt de keuze voor het inrichten van het vertrek. In een lichtplan breng je ideeën tot leven. In dat plan komt algemene verlichting naar voren, ook wel basisverlichting genoemd. Dit zijn de lampen die je als eerste aanzet als je een ruimte inloopt. Denk aan een glazen lamp aan het plafond bijvoorbeeld. Dit armatuur zorgt voor zo min mogelijk schaduw en is rustig voor de ogen. Ten tweede komt werkverlichting aan bod. Dit is functionele verlichting (bijvoorbeeld een glazen lampen boven de eettafel). Deze glazen lampen worden op diverse momenten van de dag gebruikt. Het is licht waarbij je je ochtendkrantje kan lezen, maar ook de sfeer zet in de ruimte. Tot slot moet je rekening houden met accentverlichting. Zo kan je een object of plek uitlichten. Met lampen glas verdeel je de aandacht over het te verlichten pronkstuk en het armatuur!

Door een glazen bol kijken

Glazen lampen zorgen voor een ruimtelijk effect. Het voelt niet drukkend aan, zoals een lamp die gemaakt is van touw dat wel kan hebben. Het geeft letterlijk een transparant gevoel aan de ruimte. Je benut de kracht van de lamp glas en tevens accentueer je de ruimte op een effectieve manier. Zo geniet je optimaal van je interieur!