Touwlampen

Touwlampen zijn een opkomende trend. Langzaamaan zie je steeds meer accessoires met touw. Het is een natuurlijk element waarmee je jouw huis kan versieren. Van een knusse woonkamer, een gezellige koffiebar tot aan een uitgesproken café een touwlamp past overal. Ben jij ook fan van lampen met touw?


Creativiteit wordt steeds vaker losgelaten op producten. We borduren, breien en haken. We zijn graag bezig met het maken of versieren van objecten. Daarvoor gebruiken we katoen, wol en (sisal)touw. Die trend is ooit ontstaan in de jaren ’80. Destijds zag je veel zelfgemaakte items voorbij komen in allerlei interieurstijlen. Denk aan een geknoopt kussen, een lamp van touw, een macramé hanger of plantenhangers van sisaltouw. Hoe pas jij natuurlijke elementen zoals touw in jouw ruimte?

Nautisch en vintage

De natuurlijke stijl voelt een beetje vintage en nautisch aan. Een toepasselijke factor binnen de Scandinavische, botanische of een stoere woonstijl. Het geeft je interieur net dat beetje eigenzinnigheid waar je naar op zoek bent. Daarnaast geeft het ongerepte materiaal van touw warmte aan je kamer. Door te werken met diverse contrasten versterk je de woonstijlen. Denk aan de industriële woonstijl: kies een betonnen lamp van touw. Het kille beton versterkt het warme gevoel van touw. Tevens kan je een statement maken door een lamp met touw! Werk met sprekende kleuren die het scheepstouw accentueren. Zo krijgen de lampen van touw de verdiende aandacht.

Geef een twist aan je interieur!

Wil je lampen van touw toevoegen aan je woonkamer of eetruimte? Bekijk dan snel onze collectie van de lampen met touw. Wees creatief en leg zelf de knoop in het armatuur, zodat de lampen van touw op de gewenste hoogte hangt bijvoorbeeld! Zoek je naar een lamp van touw of wil je liever een lamp aan touw? Er zijn genoeg mogelijkheden, afhankelijk van jouw wensenlijstje. Welke touw lamp past in jouw interieur?