Alle 24 resultaten

 • 9.1 Klantbeoordeling
 • 9,2 klantbeoordeling
  Meer dan 600 klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2.
 • Betalen zoals jij dat wilt!
  Achteraf betalen met Klarna, iDeal, Mastercard of met de Visa, bij Directlampen kan het.
 • Gratis verzending & retour!
  Alle bestellingen ongeacht de orderwaarde worden gratis verzonden en kunnen gratis retourneert worden!
 • 9.1 Klantbeoordeling
 • 9,2 klantbeoordeling
  Meer dan 600 klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2.
 • Betalen zoals jij dat wilt!
  Achteraf betalen met Klarna, iDeal, Mastercard of met de Visa, bij Directlampen kan het.
 • Gratis verzending & retour!
  Alle bestellingen ongeacht de orderwaarde worden gratis verzonden en kunnen gratis retourneert worden!

Oosterse lampen

Met oosterse lampen kun je alle kanten uit. Je ziet ze zeker niet alleen bij de hamam of in een restaurant: ze verdienen een plekje in huis en krijgen dat momenteel ook volop. Het zijn sfeermakers die echt in staat zijn hun stempel te drukken op het interieur.


Steeds meer mensen ontdekken dat met de aanschaf van zo'n oriëntaals juweeltje, de hele sfeer van een vertrek wordt meteen opgehaald. Oosterse lampen verdienen dan ook een eigen plaatsje in de webshop. Neem rustig een kijkje in het assortiment en maak een keuze uit het aanbod van vormgeving en afmetingen.

Handgemaakte Oosterse lamp

Binnen de categorie oosterse lampen bestaat veel variatie. Niet alleen in afmeting en materiaal, maar vooral ook in de uitvoering. Zo bestaan er peervormige, ronde of pompoenvormige exemplaren. De lampen zijn over het algemeen prachtig bewerkt. Er zijn oosterse hanglampen en tafellampen. Allemaal voorzien van mozaïek in duizelingwekkende patronen, de kap is in dat geval zorgvuldig voorzien van vele stukjes gekleurd glas. Bijvoorbeeld in azuurblauw en paars, of juist in warme kleurcombinaties met geel en rood glas. Daarnaast zijn ook oosterse lampen in filigraan-uitvoering zeer populair en geven een mooi effect. De uitvoeringen met filigraan zijn voorzien van gaatjes-motieven in mooie vormen. Dit geeft een heel apart lichteffect als de brons gekleurde lamp aan is. De vormen en patronen projecteren een mooi patroon op muren en plafonds, mits voorzien van de juiste lampen. Het is mogelijk dat bijvoorbeeld met een spaarlamp minder effect wordt bereikt. Natuurlijk hangt de ideale sterkte van de lamp ook samen met de afmetingen van de kamer. Oosterse lampen met filigraan zijn verkrijgbaar in koele zilvertinten maar ook warme kleuren zoals roestbruin, brons en donkerrood. Zeker de koelere kleuren mixen ook prima met een interieur dat verder niet oosters is ingericht, maar juist licht en strak. Of er nu gekozen wordt voor filigraan of mozaïek, oosterse lampen hebben de prachtigste oriëntaalse patronen. In de meeste gevallen is dit handwerk. Vaak hebben oosterse lampen aan de binnenkant een bronzen of koperachtige kleur, dit geeft een warme uitstraling. Het zijn echte blikvangers, waarmee je verrassende resultaten kunt bereiken. Overdag vormen ze al een sieraad voor het vertrek waarin ze zich bevinden, maar als het licht 's avonds aan gaat wordt de betovering pas echt duidelijk.

De toepassing van een Oosterse lamp

Oosterse lampen brengen iedere kamer in de sferen van 1001 nacht. Veel mensen verkiezen deze sfeer voor hun huiskamer of andere algemene leef vertrekken. Maar ook in de slaapkamer kunnen ze zorgen voor de juiste intieme sfeer. En ook veel tienermeisjes zien hun kamer graag omgetoverd worden in een mysterieus boudoir met een lamp met een Oosters effect. Dit effect kan versterkt worden door accessoires van bijvoorbeeld velours in warme kleuren als paars, nachtblauw en donkerrood. Sommige oosterse lampen hebben van zichzelf al een vrij kleurrijk en druk patroon, het is uiteraard wel belangrijk hier ook rekening mee te houden. Een set fluwelen gordijnen of draperen in een kleur die tevens voorkomt in de lamp versterkt het gevoel van eenheid en brengt de sterke kanten van de lamp naar voren. In een tienerkamer kan ook gewerkt worden met tule. Houd er wel rekening mee dat de lampen ook meestal een patroon 'projecteren' op de muren als het licht brandt. Kies dus niet voor sterk gedessineerd behang, maar ga voor muurverf of rustig behang voor een optimaal effect in bijvoorbeeld de slaapkamer. Het moge duidelijk zijn: hoewel het een vrij specifieke categorie lijkt, bieden oosterse lampen juist heel veel toepassingsmogelijkheden. Zo kun je met een chrome lampen een heel vertrek letterlijk en figuurlijk in een ander licht zetten. Je bent op de juiste plek als je op zoek bent naar mooi uitgevoerde Egyptische, Marokkaanse of Arabische lampen. Bekijk ons assortiment en raak geïnspireerd door de vele aantrekkelijke mogelijkheden!