Oosterse lampen

Met Oosterse lampen kan je alle kanten op. Je ziet ze zeker niet alleen bij de hamam of in restaurantjes. Nee, Oosterse lampen verdienen een plekje in huis! Het zijn echte sfeermakers die hun stempel graag drukken op jouw interieur en passen in elke kamer. Steeds meer mensen ontdekken het oriëntaalse juweeltje. De totale sfeer van een vertrek wordt direct beïnvloed met een Oosterse lamp. Oosterse lampen verdienen daarom ook een plekje in ons assortiment. Er is keuze uit verschillende afmetingen, kleuren en vormen. Welke Oosterse lamp staat bovenaan jouw wensenlijstje?


oosterse-hanglamp

Handgemaakte Oosterse lamp

In de categorie Oosterse lampen bestaat er veel variatie. Zo bestaan er peervormige ronde of pompoenvormige exemplaren. De Oosterse lampen zijn tot in de kleinste details bewerkt. Binnen de totale collectie zijn er oosterse hanglampen en oosterse tafellampen. Elk voorzien van duizelingwekkende patronen. Je raakt er niet op uitgekeken! De oriëntaalse lamp is verkrijgbaar bij verschillende merken en daarmee ook voor verschillende prijzen. Dat heeft te maken met het materiaal (zilver) of met de totale bewerking van het armatuur. Vaak zie je dat het gaatjespatroon er met de hand in wordt geslagen. Dat neemt natuurlijk veel werk en tijd in beslag. Het zijn arbeidsintensieve lampen. Daarmee kan je stellen dat elke Oosterse lamp een uniek exemplaar is.

De collectie omvat vooral zilverkleurige armaturen, toch spreekt de brons gekleurde lamp ook een grote groep aan. Zodra je de armaturen laat schitteren, ontdek je het betoverende lichtspektakel. De vormen van de gaatjes projecteren een groots patroon op muren en plafonds. Natuurlijk heeft de sterkte van de lichtbron effect op de patronen.

Oosterse lampen zijn tegenwoordig een stuk toegankelijker in diverse interieurstijlen dan voorheen. Vaak worden de Oosterse lampen geplaatst in een mediterrane setting. Maar hoe speels is het om Oosterse lampen te combineren in een moderne of juist Scandinavische setting. Dat geeft niet een eigenzinnige twist aan het vertrek, maar het is tegelijkertijd een aandachttrekker. Met een mediterrane lamp bereik je verrassende resultaten in elke ruimte. Overdag vormen ze al een sieraad voor het vertrek, maar als het licht ’s avonds brandt wordt de betovering pas echt duidelijk.

De toepassing van een Oosterse lamp

Oosterse lampen brengen iedere kamer in de sferen van 1001 nacht. Veel mensen kiezen deze sfeer voor de huiskamer of andere vertrekken die vragen om romantiek. In de slaapkamer kan het zorgen voor de gewenste intieme sfeer. Oosterse verlichting is populair onder jong en oud. Fans toveren hun kamer graag om tot een mysterieuze en sfeervolle ruimte met behulp van een lamp met een Oosters effect.

hanglamp-oosters-zilver

Dit effect versterk je door velours accessoires toe te passen. Denk aan de kleuren paars, nachtblauw of donkerrood. Enkele Oosterse lampen hebben van zichzelf al een kleurrijk en druk patroon. Drapeer fluwelen gordijnen in een kleur die de lamp versterkt. Zo accentueer je de sterke kanten van de accessoires én de lamp. Denk er wel aan dat je de printjes rustig houdt op de muren. Als de lamp brandt projecteert hij al een patroon op de muren. Dus ga niet voor te veel designs, maar kies een muurverf in een lichte tint. Het moge duidelijk zijn: hoewel het een vrij specifieke categorie lijkt, bieden Oosterse lampen juist heel veel mogelijkheden. Zo kun je met een chromen lampen een heel vertrek letterlijk en figuurlijk in een ander licht zetten. Je bent op de juiste plek als je zoekt naar Egyptische, Marokkaanse of Arabische lampen. Bekijk ons assortiment en raak geïnspireerd door de aantrekkelijke mogelijkheden!