Rieten lampen

Rieten lampen zijn een opkomende trend. Ben je toe aan een nieuw interieur? Denk dan eens aan de botanische sfeer! Hierbij worden natuurlijke kleuren, materialen en vormen gecombineerd. Een rieten lamp past dan ook perfect in een botanisch interieur. Daarnaast staat een lamp van riet mooi bij landelijke en Scandinavische stijlen. Genoeg opties met riet dus!


Objecten die gemaakt waren van deze materialen zaten niet lekker, vingen stof en splinterden soms zelfs. Je herinnert het vast wel: je zat met je panty op een rotan stoel en plotseling was daar een ladder! Gelukkig maken riet en rotan een goede comeback. Het is nu namelijk een enorm geliefde trend.

Retro of botanisch

Dit jaar staat in het teken van natuurlijke materialen in huis halen. Geef een tropisch tintje aan je woonkamer met riet of rotan. Het zorgt voor een gezellige sfeer en is goed te combineren met de botanische of retro woonstijl. Gebruik veel planten in combinatie met natuurlijke elementen. Het maakt een strak interieur net wat losser en toegankelijker. Handgemaakte, geweven of natuurlijke materialen mixen met retro meubels maken je interieur erg interessant. Maar, hoe pas je nou riet of rotan toe in huis?

Okergeel, riet en veel planten

Wat dacht je van een smaragdgroene muur, een okergele tint of een denim drift kleur op de wand? Het laat het riet en rotan goed naar voren komen. De kleuren en materialen halen het beste in elkaar naar boven. Plaats bij de gekleurde muur een stoere driepotige rieten lamp. Niet alleen functioneel qua licht, maar tevens enorm decoratief! Rieten lampen zorgen voor de knusse aanvullingen in huis. Ook pas je met rieten lampen direct de natuurlijke details toe in je interieur. Verlichting is namelijk niet alleen een doelgericht element, maar tegenwoordig mogen lampen gezien worden. Het verrijkt je woning en waarom zou je rieten lampen niet gelijk doorvoeren?

Speelse details

Lamp riet is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Van een rieten lampenkap tot aan de draadlamp met rotan. Liever industriële rieten lampen? Ook dat is mogelijk! Naast de rieten lamp moet je rekening houden met details in huis. Door kleine elementen toe te voegen, creëer je de tropische sfeer binnen no-time. Werk met rieten manden, rotan stoelen of natuurlijke bijzettafels. Daarnaast moet je durven op te vallen met accessoires. Speel met contrasterende kleuren! Maak je interieur compleet met rieten lampen, geweven details, planten en gedurfde tinten. Hoe pas jij deze woontrend toe en waarmee haal jij de natuur in huis? Voor welke rieten lamp ga jij?