Textielen lampen

Textielen lampen zijn erg veelzijdig aangezien textiel eenvoudig te bewerken is. Een textiele lamp vind je daarom in alle kleuren, prints, soorten en maten. Textiel straalt klasse uit en geeft een aangeklede indruk. Een andere eigenschap van een lamp van textiel is dat hij ervoor zorgt dat geluiden in huis minder galmen. Dit is altijd mooi meegenomen!


Textiele lampen vind je vooral in de uitvoeringen met een lampenkap. De klassieke (oma-)lampenkapjes met kantjes of frulletjes zijn een tijdje uit de mode geweest, maar zijn nu terug volop in. Deze worden vooral gekozen als grappige toets of als blikvanger in de woning. De meeste textiele lampen zijn strak en tijdloos. Dit maakt dat ze met elke stijl te combineren zijn. Veel hangt af van het soort onderstel of armatuur waar de textiele lampenkap in verwerkt wordt.

Een lampenkap in textiel laat het licht er zachtjes doorheen stralen zonder dat het in de ogen schijnt. Daarom worden deze lampen als zeer comfortabel en aangenaam ervaren. Breng gerust wat meer textiel in huis. Lampen, leuke overgordijnen en vloerkleding: het past perfect bij elkaar en je creëert vooral gezelligheid.