Anne lighting

Anne Lighting klinkt misschien internationaal, maar niets is minder waar. Anne Lighting is een Nederlands familiebedrijf waar moeder en dochter gezamenlijk aan het roer staan. Deze lampenontwerpsters en leveranciers zijn in 2014 gestart en hebben in korte tijd een goede naam opgebouwd. Anne Lighting lampen hebben voornamelijk unieke, stoere en minimalistische designs.


Moeder en Dochter

Toch kan je niet zeggen dat Anne zomaar uit de lucht is komen vallen. De familie van Anne heeft meer dan 80 jaar relevante ervaring in de verlichtings- en lampenbranche. Echter, 2014 betekende de officiële start van dit jonge bedrijf dat zetelt in het Gelderse Apeldoorn. Moeder staat erom bekend erg goed te zijn in vormgeving, terwijl haar dochter een uitgesproken smaak op het gebied van kleurgebruik heeft. Samen vullen ze elkaar perfect aan. Lampen van Anne Lighting kun je via diverse designleveranciers en online winkels bestellen.

Anne lighting in verschillende woonstijlen

Anne Lighting geeft zelf aan dat lampen uit hun assortiment bij verschillende woonstijlen passen. Veel lampen hebben als kenmerk dat ze een sierlijke vormgeving hebben, maar toch met eigentijdse en soms industriële details. Je kunt niet zeggen dat dit merk een uitgesproken stijl heeft waardoor hun lampen overduidelijk in een bepaalde categorie geplaatst kunnen worden. De vormgeving en het materiaalgebruik, is modern te noemen, waardoor ze zeker tot hun recht komen in een strak modern ingericht huishouden, of in een ruimte waar industriële elementen de boventoon voeren. Dat wil echter niet zeggen dat lampen van Anne Lighting niet op hun plaats zijn in een traditioneel of landelijk ingericht huis. Juist in een landelijk interieur kan de moderne vormgeving zorgen voor een interessant en verdiepend contrast.

Functionele lampen

Wie lampen van Anne Lighting bekijkt, ziet een vaak stoere afwerking. Zo zijn de verstelschroeven van een aantal modellen waarbij de lampenkop zwenkbaar of draaibaar is, opvallend groot. Ze zijn hierdoor niet alleen functioneel, maar ook een stijlelement dat bijdraagt aan het geheel. Ook het kleurgebruik zou je kunnen omschrijven als niet al te opvallend, maar juist meer ingetogen. Zelf zeggen moeder en dochter dat ze wel de verlichtingstrends volgen en goed in de gaten houden, maar zich voornamelijk laten leiden door het geloof in hun eigen ontwerpen. Anne Lighting maakt haar lampen met veel zorg, waarbij geen concessies worden gedaan aan de kwaliteit van de gebruikte materialen. Desondanks is betaalbaarheid van hun assortiment een van de sterke punten van Anne Lighting.

Anne Mark III

De allereerste lamp die onder de naam Anne op de markt kwam, is de Anne Mark III, een opvallende hanglamp met een lampenkap van smaakvol vormgegeven metaaldraden. De industrieel ogende Oncle Philippe is een tijdloze hanglamp die zowel in woonkamers, keukens als zakelijke omgevingen goed tot zijn recht komt. Met bureaulampen zoals de Brusk Desk hebben ze ook een succesvolle lamp voor werkkamers en kantoorinrichtingen gelanceerd.