Globo

GLOBO Lighting is een lampenmerk dat in 1998 opgericht in Oostenrijk. Vanaf het begin is deze lampenleverancier sterk Europees gericht geweest. GLOBO Lighting is dan ook uitgegroeid tot een van Europa's grootste verlichtingsfabrikanten, met vestigingen in meer dan vijftig landen. De ontwerpen van GLOBO Lighting zijn enorm divers en omvatten alle stijlen.

Enig resultaat

-75%
SALE
 4.95

Nog 1 op voorraad


Globo Lighting is met name sterk vertegenwoordigd in Europa en het Midden-Oosten. Via hun verkoopkantoor United Products in Hongkong is Globo Lighting momenteel bezig met een opmars in de moeilijk te bereiken, maar zeer grote markt in het Verre Oosten. Globo Lighting levert een compleet programma verlichtingsconcepten voor binnen en buiten en voor zowel particuliere woningen als zakelijke afnemers.

Wij streven naar harmonie tussen vorm en functie

Globo Lighting werkt samen met een aantal ontwerpers die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Een van de bekendste ontwerpers voor Globo Lighting is David Pompa, die in zijn carrière tot aanstormend talent werd benoemd en hiervoor een onderscheiding kreeg van Maison Objet Paris. Volgens eigen zeggen streeft Globo Lighting naar harmonie tussen vorm en functie. Dat wil niet zeggen dat lampen van dit merk puur functioneel zijn. Veel modellen laten verrassende details zien, zodat je ze rustig kunt omschrijven als echte designverlichting. Omdat Globo Lightning nadrukkelijk een totaalleverancier wil zijn, mag je in het assortiment dan ook diverse stijlen en toepassingsgebieden verwachten. Veel lampen komen tot hun recht in een strak ingericht en modern huishouden en een aantal lampenlijnen kun je gerust karakteriseren als stoer en industrieel. Echter, ook voor traditionele, rustieke en romantische inrichtingen heeft Globo Lighting een interessant en passend aanbod ontwikkeld.

Onberispelijke kwaliteit van Globo Lighting

Als er iets is wat dit merk doet opvallen, is het wel de focus op kwaliteit. Globo Lighting heeft kwaliteit van hun producten, maar ook van hun wijze van produceren hoog in het vaandel staan. Daar hoort ook een strenge beoordeling van hun leveranciers bij. Niet alleen moeten de gebruikte materialen van onberispelijke kwaliteit zijn, ook de arbeidsomstandigheden waaronder ze geproduceerd worden, dienen te voldoen aan Europese wettelijke normen. Dit resulteert in lampen die op het gebied van kwaliteit bijzonder hoog scoren, terwijl ze wat prijs betreft beslist niet tot het topsegment van de markt behoren.

Appeltjesgroen

Een van de succesvollere modellen is bijvoorbeeld de Globo Office Magna, een sierlijke staande lamp die op een gemakkelijke manier instelbaar is en verschillende aparte kleuren leverbaar zoals appeltjesgroen waarvan je de lichtbundel exact kunt richten waar je het nodig hebt. Dit model is populair bij mensen die goede verlichting zoeken in hun zithoek, hun werkkamer of in kantooromgevingen. De Globo Atlanta-lijn bestaat uit traditionele en charmante buitenverlichting, te krijgen als staande lampen en als wandlampen. Wie op zoek is naar een charmant gevormde hanglamp, zou kunnen kijken naar de Globo Tamor of de Globo Jaden. De Globo Santine en de Globo Bent zijn tafellampen die een romantisch interieur nog even iets meer aangenaam kunnen maken.