Schaarlamp

Een schaarlamp is hot en happening. De eigenzinnige schaarlamp gaat al jaren terug. Oorspronkelijk komen schaarlampen uit oude fabrieken. Hier werd de lamp gebruikt bij werkbanken en werktafels. De verlichting werd gezien als praktisch object en werden niet ter decoratie ingezet. Het eeuwenoude ontwerp krijgt nieuw leven ingeblazen. Want zeg nou zelf, schaarlampen zijn toch juist echte blikvangers?

schaarlamp-wand-hout

In de collectie schaarlampen bestaan er diverse modellen. Dat gaat van een verweerde schaarlamp aan de muur tot aan schaarlampen industrieel voor aan het plafond. Voor elke soort functie is er wel een armatuur verkrijgbaar met een schaarmechanisme. Ga je voor een pronkstuk aan het plafond of kies je toch een decoratieve eyecatcher aan de wand?

Decoratief én functioneel in één

Schaarlampen zijn niet alleen een lust voor het oog, ook zijn schaarlampen enorm functioneel. Breng licht in de duisternis en plaats een industriële schaarlamp in de donkere hoek. Een bijkomend voordeel van de scharnierlamp is dat hij relatief gezien weinig ruimte in. Wil je het juiste licht bij het uitlezen van je lievelingsboek? Dan is de industriële schaarlamp inzetbaar als leeslamp. Schuif hem op de gewenste plek en kantel de kap op de ongelezen bladzijde. Heb je het boek uit? Plaats de schuiflamp dan eenvoudig terug op zijn plek, zodat hij niet onnodig ruimte inneemt.

Schaarlamp-antraciet

Eigenzinnige look creëren

Bij verlichting denk je niet snel aan de slaapkamer, vaak begint het namelijk bij de eet- of woonkamer. Vergeet de slaapkamer niet mee te nemen in je verlichtingsplan. Wil je de slaapruimte een eigenzinnige look geven? Plaats dan de schaarlamp naast het bed. Monteer aan weerszijden schaarlampen en je hebt het licht op de gewenste plek. Wil je nog even in je dagboek schrijven? Trek de industriële schaarlamp naar het te verlichten stuk en schrijven maar. In- of uitgeklapt, schaarlampen zijn een pareltjes om te zien in welk vertrek of interieur dan ook.

Op zoek naar warmte en licht?

Van oudsher is de schaarlamp een armatuur met een industrieel jasje. Het kan je huis net dat beetje pit geven en creëert graag een eigenwijze look. Ben je meer fan van warme materialen? Ga dan voor de schaarlamp hout om je interieur af te maken. Dankzij het houtwerk haal je direct de knusse ambiance in huis. Zo is de schaarlamp inzetbaar voor uiteenlopende woonstijlen! Van landelijk tot Scandinavisch en van modern tot industrieel. Voor welke stijl zoek jij schaarlampen?

Kiezen blijft lastig!

Bedenk van te voren naar welke soort schaarlampen jij op zoek bent. Welke functie heeft het armatuur? Waar komt het exemplaar te hangen? Zoek je een schaarlamp wandlamp of hangende schaarlampen? Heb je een keuze kunnen maken, dan kan de zoektocht beginnen. Binnen ons assortiment schaarlampen zijn er diverse mogelijkheden. Heb je een vraag over een bepaalde schaarlamp industrieel? Dan staat ons team lichtexperts klaar voor jou!

schaarlamp-zwart-industrieel

Industriële schaarlampen

Een industriële schaarlamp wordt meestal uitgevoerd in robuust metaal en mag gerust een verweerd uiterlijk hebben. Vaak is de lampenkap breed en geeft het je een heldere gerichte lichtbundel. De schaarstructuur van de draagarm mag duidelijk zichtbare en stoer ogende verbindingsstukken hebben. De lampenkap van een industriële schaarlamp, is vaak 360 graden draaibaar. De schaararm kan je over een groot bereik uittrekken. Heb je de schaararm helemaal dichtgeklapt, dan heb je in feite een wandlamp. Trek je hem gedeeltelijk of volledig uit? Dan krijg je een flexibel te richten werklamp of leeslamp. Je kan online een industriële schaarlamp in diverse kleurstellingen kiezen en zelfs gaan voor uitvoeringen met LED verlichting. Op welk schaarlampje heb jij een oogje?