Schemerlampen

Ben je op zoek naar de juiste verlichting? Dan ben je hier op het juiste adres! Wat dacht je van schemerlampen? Je hebt ze in vele soorten, kleuren, vormen en maten. Kenmerkend aan deze categorie lampen is dat ze voorzien zijn van een lampenkap. Deze lampenkap zorgt voor een bepaalde schemering. Het zijn lampen die zacht licht uitstralen.

Schemerlampen zorgen voor sfeer in je huis. Door gebruik te maken van deze lampen maak je een plek knus. Voordat je een schemerlamp aanschaft, is het van belang om in kaart te brengen welke lampen er zijn. Je hebt namelijk staande schemerlampen, kleine schemerlampjes en wand schemerlampen. Kortom, de keuze is reuze.

Met sta schemerlampjes haal je de warmte in huis. Tegenwoordig zie je veel stoere stalen armaturen met stoffen kappen. Dat is natuurlijk het perfecte voorbeeld van de geschikte schemerlamp. Heeft geeft een gezellige en romantische sfeer aan de kamer. Of ga juist voor een booglamp met een grote kap.

Kleine schemerlampjes

Je hebt niet alleen vloer schemerlampen, maar ook kleine schemerlampjes voor op tafel. Met een opvallende lampenvoet en subtiele kap heb je een prachtige lamp. Denk aan een lampenvoet van opgestapelde stenen met daarboven een crèmekleurige kap. De kap van de lamp verstrooit het licht van de lamp op een sfeervolle manier.

Wand schemerlamp

Heb je een donkere gang die wel wat licht kan gebruiken? Als je sfeervol licht wilt creëren op de gang, kan je gaan voor een wand schemerlampjes. Het is praktisch, doordat je donkere ruimte verlicht wordt. Ook is het decoratief, aangezien het sfeer geeft aan de te verlichten plek.

Stijlen schemerlampen

In ons assortiment kennen we vele stijlen verlichting. Van een landelijke sta schemerlamp tot moderne wand schemerlampjes. Je kan een duidelijke woonstijl neerzetten met deze categorie lampen. Ga voor bijvoorbeeld robuuste armaturen met bruine linnen kappen voor een landelijke interieurstijl. Wil je liever een modern interieur in huis halen? Ga dan voor strakke stalen armaturen in combinatie met witte stoffen kappen.

Zoals je al leest is de keuze enorm. Voordat je een armatuur aanschaft is het dus verstandig om te bepalen wat de functie is van de ruimte. Heb je direct licht nodig of juist sfeervol schemerlicht? Daarna denk je na over de stijl die je aanspreekt in je interieur. Dat kan zijn landelijk, modern of juist klassiek. Voor welke lamp ga jij?

Strak, sierlijk of robuust

Houten schemerlampen staan warm en vriendelijk in huis. Hout is een natuurlijk en duurzaam materiaal dat eenvoudig te bewerken is tot bijzondere vormen. Kijk maar naar onze speelse collectie tafellampen, wandlampen en vloerlampen, vaak varianten van hetzelfde ontwerp. Door deze te combineren versterk je het effect van het design. Mooi uitgesneden vaaslampen, strakke driepoten, dunne speelse vormgeving of robuuste houtverwerking, zoals een takkenbos als voet. Dit zijn voorbeelden van onze ruime keuze in houten schemerlampen. Je completeert hiermee de industriële, vintage of Scandinavische sfeer in jouw woon- of slaapkamer. Speel ook met lichte en donkere tinten en de kapvormen, conisch, rond of rechthoekig.