Bureaulamp industrieel

Wat maakt een bureaulamp industrieel? Industriële bureaulampen zijn perfect wanneer je dol bent op stoere items en een uitgesproken interieur. Heb je ruimte op je bureau? Of heb je plek over op het dressoir? Dan zijn deze items gemaakt voor jou. Bij een stoer huis hoort ook een industriële bureaulamp op het kantoor.


Bureaulamp-industrieel-grijs

Stoer en sterk tegelijk

Een industriële bureaulamp wordt vaak gemaakt van metaal. Soms bevat de bureaulamp industrieel ook houten elementen of zijn ze voorzien van een verstelbare arm. Dat maakt de industriële bureaulamp opvallend en oersterk. Maar wist je dat de industriële bureaulamp zijn oorsprong dankt aan ateliers en werkhuizen? Ze gaan dus van oudsher al jarenlang mee. Dat principe houden de huidige ontwerpers ook aan. Ze moeten jarenlang mee gaan De hedendaagse industriële bureaulamp is dus eigenlijk de vintage variant in een nieuw jasje. Zet hem neer waar je licht nodig hebt. Een bureaulamp industrieel past zich aan aan de omgeving. Plaats de bureaulamp industrieel in elke hoek vlakbij een stopcontact en laat hem schijnen.

Perfect gericht licht

Het grote voordeel van de industriële bureaulamp is dat hij verstelbaar is. Vaak bestaat de bureaulamp industrieel uit een voet, een knikarm en een kantelbare kap. Erg praktisch dat je elk onderdeel afzonderlijk kan verstellen. Daardoor krijg je bij de industriële bureaulamp altijd gericht licht. Schijnt het licht in je ogen? Kantel de kap dan op de gewenste stand. Heb jij al plaats gemaakt voor de bureaulamp industrieel?

industriele-bureaulmam

Modern of ouderwets?

Een bureaulamp kan industrieel genoemd worden, maar staat toch perfect in heel wat interieurs. Zet eens een industriële bureaulamp op een strak modern bureau voor contrast. Benadruk de robuuste stijl door stoere items te plaatsen. Speel met stoere kisten, grafische prints en steigerhouten elementen.

Heb je een klassiek interieur? Kies dan een industriële bureaulamp met houten details. Dit zorgt net voor een klassiek of vintage tintje waar je naar zoekt. Heb je een retro studeerkamer? Dan is de industriële bureaulamp in een tof kleurtje een optie. Deze voorbeelden laten zien dat de bureaulamp industrieel overal toepasbaar is. Tip: plaats een robuuste bureaulamp industrieel op de vensterbank als pronkstuk. Heb jij al een toffe industriële bureaulamp gespot?

Een industriële bureaulamp voor diverse toepassingen

Beperk je met de industriele bureaulamp niet alleen tot het kantoor. Een industriële bureaulamp voelt zich op zijn gemak als nachtlampje in de slaapkamer, als leeslamp in de leeshoek of als TV-lampje gebruikt worden. En vergeet de hobbytafel of werkbank niet. Oftewel: de industriële bureaulamp bied je de helpende hand waar je maar licht nodig hebt.

industrie-bureaulamp

Hedendaagse versies en comfort

Een bureaulamp met industrieel karakter voldoet aan alle tegenwoordige normen en eisen. Wist je dat in de collectie ook industriële bureaulampen verkrijgbaar zijn met LED? Zo bestaat er een bureaulamp industrieel voorzien van een LED module. Deze besparen niet alleen op je energie, maar gaan ook jarenlang mee. Toch is de gemiddelde industriële bureaulamp voorzien van een E14 (kleine) of E27 (grote) fitting. Zo kan je zelf kiezen voor een LED filament.

Kortom het kiezen van de ideale bureaulamp industrieel is nog niet zo makkelijk. De keuze is reuze! Ga je voor een grote variant of een klein model? Kies je een moderne uitvoering of juist een vintage exemplaar? Heb jij een kleur in gedachten? Je vindt het gegarandeerd in het enorme aanbod. Welke blikvanger gaat er met jou mee naar huis?