Klassieke bureaulampen

Klassieke bureaulampen zijn goed te combineren met moderne invloeden in een interieur. Ga je voor een dimbare klassieke bureaulamp of liever voor een exemplaar dat doet denken aan de jaren ’50? Binnen de klassieke bureaulampen heb je keuze te over! Welke lamp is jouw favoriet?


De notarislamp: een klassiek pareltje

Het meesterwerk onder de bureaulampen zijn nog altijd de notarislampen. De oorspronkelijke modellen zijn uitgevoerd met een groene lampenkap. Dit heeft sowieso een klassiek aandoende look. Door de grote populariteit zijn er nu ook versies met een witte of een gekleurde (oranje bijvoorbeeld) lampenkap. Naast de keuze uit verschillende lampenkappen, kun je kiezen voor een strakke of een gebogen steun en een ronde of een rechthoekige voet. Elk van deze modellen creëert een aparte sfeer. Notarislampen zijn vrij klassiek, maar vinden soms ook wel hun plaats in een hedendaags interieur. Ze zijn zeer stijlvol en stralen luxe en klasse uit. In ieder geval zijn ze gemaakt om te pronken. Zet ze vooral op een plaats waar ze opvallen!

Brons en messing zijn in!

De bureaulamp klassiek is vaak uitgevoerd in brons of messing. Dit zijn materialen die een warme gloed uitstralen. Het licht van de omgeving wordt zacht weerkaatst en brengt extra sfeer. Bovendien zijn dit sterke materialen. Daardoor zijn klassieke bureaulampen duurzaam en heb je ze als het ware voor het leven. Ze zijn makkelijk te onderhouden en blijven altijd hun oorspronkelijke uitstraling behouden.

Een klassieke bureaulamp combineer je met...

Door de look past de bureaulamp klassiek perfect op een houten bureaublad. Combineer ze verder met wandlampen, hanglampen, staanlampen en tafellampen in dezelfde stijl. Kies hierbij nog een paar klassieke accessoires, mooie schilderijen en een aangepast vloerkleed, en je hebt een luxueuze omgeving! Anderzijds hoeft een klassieke bureaulamp niet altijd in een klassiek interieur te worden geplaatst. Ze kan heel mooi zijn als blikvanger in een modern interieur. Het is gewoon een keuze of je klassiek al dan niet met modern wilt combineren.

Klassieke look die aan moderne eisen beantwoordt

Net als alle bureaulampen, voldoen klassieke bureaulampen aan alle hedendaagse vereisten. Zo bestaan er bijvoorbeeld klassieke bureaulampen die kunnen gedimd worden en de fittings zijn geschikt voor verschillende lichtbronnen. Ze voldoen gegarandeerd aan alle normen van veiligheid en zuinig energieverbruik.

Klassiek blijft mooi

Klassiek blijft altijd mooi. Deze stijl is niet zo onderhevig aan trends of modegrillen. Eens je voor klassiek kiest, ben je zeker dat je er nog jaren goed mee bent. Daarom is een klassieke bureaulamp een goede investering. Het grote voordeel van een bureaulamp is dat je ze later ook nog op andere plaatsen kunt inzetten. Denk bijvoorbeeld aan je leeshoek, je nachttafel of de console in de hal. Ze groeit mee met je gezin en je interieur, dat is zeker!