Scandinavische bureaulampen

Scandinavische bureaulampen zijn perfect voor in elke minimalistische werkkamer. Gekenmerkt door neutrale kleuren, veel wit, houten details en eenvoud, past de lamp helemaal binnen de trend van het Scandinavische wonen. Een Scandinavische bureaulamp kan naast de werkkamer, natuurlijk ook op andere plekken in huis geplaatst worden.


Door de eenvoud en het functionalisme van deze stijl creëer je namelijk een strak interieur zonder overbodige tierelantijntjes, waardoor de kans op afleiding flink erg klein is. In alle rust en volledig geconcentreerd werk je de administratie bij, begin je aan dat ene uitdagende project en studeer je voor dat moeilijke tentamen. Hard werken was nog nooit zo stijlvol!

Een goede werkplek is natuurlijk niet af zonder een mooie bureaulamp. In eerste instantie omdat je wel wat licht kan gebruiken tijdens de late uurtjes die je zwoegend aan je bureau doorbrengt om die deadline te halen, maar daarnaast zijn ze ook gewoon een plezier om naar te kijken. De lampen hebben een stoere, industriële uitstraling door het metaal in zwart en wit in combinatie met houten elementen, geometrische vormen en de eenvoudige, veelal buigbare voet waar de lamp op rust. Voor wie net wat anders zoekt, zijn er overigens ook modellen in andere basiskleuren als groen, grijs, goud of koper. Snoeren mogen gezien worden en bijzondere figuren en constructies worden niet geschuwd. Daarnaast kan je grappige details verwachten in het design, zoals een driepootje of een opwindsleutel, die de lamp net dat beetje extra geven.

Bovenal is de Scandinavische bureaulamp erg praktisch. Doordat de modellen op een voet staan, heb je geen gedoe met ophangen. Je zet de lamp simpelweg neer op je bureau, maar verplaatst deze net zo makkelijk waar en wanneer je wil als je ergens anders wat licht kan gebruiken. Van de meeste modellen is de voet buigbaar en soms zelfs verstelbaar in hoogte. De kap is altijd kantelbaar, waardoor je de lichtbron makkelijk kan richten op je object. Het functionalistische, minimalistische design zorgt ervoor dat de lamp makkelijk te combineren is met de rest van de je interieur. Mocht je na een tijdje graag iets nieuws op je bureau hebben willen staan, maar de lamp nog lang niet zat zijn, misstaat deze ook zeker niet in de vensterbank of in de slaapkamer naast je bed als nachtlampje. Je hebt gegarandeerd lang plezier van je Scandinavische (bureau)lamp!