✓ Klantenservice 055 58 22 856      ✓ Gratis verzending!      ✓ Gratis retour!   ✓ Betalen zoals jij dat wilt!

0

0

* Standaard gratis bezorgd

Notarislamp

notarislamp

De notarislamp is een tafellamp die bekend staat om zijn charmante voorkomen. De klassieker onder de lampen wordt ook wel de ‘’bankierslamp’’ genoemd. Dankzij de herkenbare uitstraling van deze tafellampen, zijn ze altijd in trek gebleven. Heb jij al een bankerslamp thuis staan?

Showing 4 products

Dankzij de opkomst van elektriciteit (en dus ook verlichting) rond de 20e eeuw is de bankierslamp ontstaan. Tijdens de ontwikkeling van de eerste verlichtingsarmaturen was er sprake van de geboorte van de notarislamp. Oorspronkelijk bestonden deze bankerslampen uit een armatuur van messing en werden ze gekenmerkt met een groen glazen kapje. De kap was groen aan de buitenzijde en de binnenkant had een witte kleur. Door de witte kleur aan de binnenzijde ontstond er helder leeslicht op het bureau. De groene glazen kap verspreidde het licht juist aangenaam en sfeervol. De meeste notarislampen zijn van oudsher voorzien van een trekschakelaar. Tegenwoordig kent de bankierslamp nieuwe en moderne uitvoeringen. Zo zijn notarislampen verkrijgbaar in diverse kleuren, zijn ze voorzien van een stoffen snoer met schakelaar en kan de vorm afwijken van het origineel.

Notarislamp is terug van weggeweest

Een populaire woontrend tegenwoordig is de retro en vintage woonstijl. In deze woonstijl past de klassieke notarislamp uitstekend. Door de bureaulamp als design item te plaatsen op een eikenhouten retro dressoir, laat je de lamp schitteren. Maak het geheel af met een okergele vaas en een porseleinen beeldje van je oma en het retro setje is compleet. Toch niet groot fan van de retro woonstijl, maar ben je juist thuis in de moderne en Scandinavische sferen? Dan excelleert de bankierslamp ook uitstekend. Ga voor een moderne variant van staal met een witte glazen kap bijvoorbeeld. Het heeft een frisse en eigentijdse look die zich thuis voelt in strakke interieurs.

Bankierslampen

Notarislampen zullen altijd een klassieker blijven binnen de verlichtingsindustrie. Ze zullen het interieur opfleuren en zijn ook nog eens handig in gebruik als leeslamp. Doordat het gros van de bankierslampen verstelbaar is, heb je het juiste licht altijd daar waar je het nodig hebt.

Hoe combineer jij notarislampen? Gaat jouw voorkeur uit naar het klassieke ontwerp of juist de moderne bankerslamp?