✓ Klantenservice 055 58 22 856      ✓ Gratis verzending!      ✓ Gratis retour!   ✓ Betalen zoals jij dat wilt!

0

0

* Standaard gratis bezorgd

Schilderijverlichting

Een uniek kunstobject, de tekening van je dochter of een ander statement aan de muur. Heel erg mooi en kan de ruimte laten spreken. Het maakt de kamer persoonlijk en geeft het direct sfeer. Een ontzettend originele manier om je persoonlijke stijl naar voren te halen in je huis. Maar vind je het ook niet zonde dat in de avond deze kunstwerken slecht zichtbaar zijn? Het liefst geniet je namelijk de hele dag van jou muurdecoratie! Heb je ooit gedacht aan een schilderijlamp? Zo kan je er een hele dag optimaal van genieten én je visite ook!

Showing 4 products

Schilderijlampjes op de muur

Heb je een groot doek die verlicht moet worden? Ga dan voor twee schilderijlampjes naast elkaar boven het schilderij. Je wilt namelijk niet dat het kunstobject voor de helft verlicht word. De kracht van schilderijlampen is dat het de wanddecoratie laat spreken. Gelijkmatig licht is daarbij essentieel!

Waar let je op bij de aanschaf van een schilderijlamp?

Schilderijverlichting moet voldoen aan diverse eisen. Natuurlijk moet het er voor zorgen dat er geen verkleuring op jouw schilderij of foto ontstaat. Daarnaast is de uitstraling van het armatuur een kwestie van persoonlijke smaak en ook kan de prijs bepalend zijn.  Ga je voor een strakke schilderijlamp of kies je voor klassieke schilderijlampen? Wil je dat de armaturen dimbaar zijn? Dan heb je zelf de controle over de hoeveel licht! Handig, toch?

Trend alert: led schilderijverlichting

Led schilderijverlichting is enorm populair binnen de lampenbranche. Dankzij de energiebesparende module bespaar je direct op je energierekening! Wist je trouwens dat led schilderijverlichting langer mee gaat, dan reguliere armaturen? Het is een kleine investering, maar uiteindelijk zul je deze binnen korte tijd terugverdienen.

Ophangtips schilderijlampen

Als eerste is het belangrijk om de grootte van het kunstwerk te bepalen. Als het een reusachtig schilderij is van twee meter breed, dan heb je niet voldoende aan één muurlamp! Kies twee (of meerdere) schilderijlampjes uit om het kunstwerk op de juiste manier te laten stralen. Ten tweede dien je rekening te houden met de ruimte van het schilderij en de verlichting die er boven komt te hangen. Het zou namelijk spijtig zijn als er geen plek meer over is voor de schilderijlamp. Hang vervolgens de led schilderijverlichting recht boven het kunstwerk. Tip: gebruik altijd een waterpas! Tot slot is het verstandig om rekening te houden met de ruimte waarin de muurdecoratie verlicht moet worden. In de woonkamer heb je vaak al meerdere lampen staan. Dan kan het een verstandige keuze zijn om te gaan voor schilderijlampjes met een dimfunctie. In de hal heb je daarentegen geen overige lampen branden, hier kan een schilderijlamp met een hogere lichtsterkte stralen.