Bollampen

Bollampen zijn er in allerlei soorten: Staand, hangend of aan de muur. Ze zijn ideaal voor als u een rustige eenheid wilt creëren in uw interieur. Door zijn ronde vorm heeft een bollamp namelijk een kalmerend effect


Veel bollampen hebben een tijdloos ontwerp en passen daardoor in vrijwel ieder interieur. U kunt echter ook voor een uitgesproken design kiezen en daarmee uw inrichting een trendy boost of juist een extra klassieke uitstraling geven.

Varieer met de formaten van een bollamp

Bollampen kunnen in de vorm van hanglampen echte eyecatchers zijn. Er zijn bijvoorbeeld zeer grote formaten die geweldig staan in een grote ruimte. Een bollamp siert daarom ook vaak het plafond van de lobby van een hotel. Ook kunt u bollampen in groepjes bij elkaar hangen. Door van dezelfde soort bollamp verschillende groottes te groeperen, ontstaat er een speels effect. Verder geven bolvormige spots een verrassende look aan uw interieur.

Kies het juiste materiaal van uw bollamp

Doorzichtig of juist niet? Het materiaal van de kap bepaalt niet alleen de uitstraling van uw bollamp, maar ook hoe het licht wordt verspreid. Wanneer de lampenkap bijvoorbeeld uit ondoorzichtig plastic bestaat, dan straalt het licht enkel in één richting. In het geval van een hanglamp valt het lichtschijnsel dan bijvoorbeeld alleen naar beneden. Neemt u echter één van de bollampen met een transparante glazen kap dan verspreidt het licht zich naar alle kanten. Ook kunt u kiezen voor een exemplaar van bijvoorbeeld hout of metaal waarin openingen zijn gemaakt. Afhankelijk van het motief kan er dan een bijzonder lichteffect ontstaan. De keuze van de kap is dus belangrijk voor het doel van de bollamp als functionele verlichting, basisverlichting of als extra sfeerverlichting. Wanneer de lamp in het bezit is van een dimmer kunt u de lichtsituatie nog verder naar uw hand zetten.

Bollampen: ook goede kandidaten voor buitenverlichting

Bollampen zijn een populaire accessoire voor in de tuin of op het terras. Een rij bollampen staat bijvoorbeeld mooi langs een tuinpad of een oprit. Ook rondom een vijver zorgen dergelijke lampen voor een sfeervol effect. Verder is het tijdens een zwoele zomeravond heerlijk genieten op het terras in het zachte schijnsel van een grote bollamp.