Vide lampen

Op zoek naar vide lampen? Een vide brengt licht en ruimte in uw interieur. Het woord 'vide' (Frans voor leegte) verwijst naar een open ruimte die doorloopt over twee of meer verdiepingen, meestal een trapgat of trapportaal. De Vide lampen zijn erg geschikt om te gebruiken voor de slaapkamer, woonkamer en de keuken.

Vides zijn terug te vinden in openbare gebouwen en kantoren, maar ook in moderne woningen. Een vide geeft uw interieur een unieke sfeer, maar kan soms ook lastige vragen oproepen. Want hoe verlicht je een vide?

De videlamp: speciaal toegesneden op uw vide

Wilt u een vide verlichten, dan is het belangrijk om een armatuur te kiezen dat het gehele trapgat voorziet van licht. Vermijd daarom hanglampen met een dichte kap, want hierdoor wordt het licht naar beneden gebundeld. Vide lampen zijn speciaal ontworpen om rondom licht te verspreiden. Het voordeel is dat niet alleen de volledige ruimte wordt verlicht, maar dat er ook nog eens een extra ruimtelijk effect ontstaat.

Waar moet u op letten bij het kopen van een videlamp?

Wilt u een videlamp kopen, dan is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van uw plafond. Een trapgat is vaak hoog, zeker als het toegang geeft tot meerdere verdiepingen. Bij gewone hanglampen levert dit al gauw problemen op, omdat de meeste modellen een ophanging hebben van slechts 2,5 tot 3 meter. Genoeg voor een klein trapgat, maar niet voor een royale vide. Vide lampen zijn echter speciaal ontworpen voor hoge ruimten, en bieden daardoor meer mogelijkheden. Belangrijk om te weten is dat sommige vide lampen met verlengde ophangingen kunnen worden besteld. Zo creëert u zelfs in de hoogste ruimtes een betoverend lichtspel.

Completeer uw interieur met de juiste vide lampen

Bij het kopen van een videlamp zijn niet alleen de lichtbundel en de lengte van belang, maar ook de stijl! Vide lampen worden geleverd in tal van kleuren, maten en designs. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een echte eyecatcher, maar ook meerdere losse armaturen met elkaar combineren. De meest bekende videlamp is waarschijnlijk de klassieke kroonluchter. Dit is een echt pronkstuk in uw trapportaal, dat de laatste decennia tal van innovaties heeft ondergaan. Bij een kroonluchter moet u dus zeker niet alleen aan een klassieke stijl denken, want de moderne ontwerpen combineren de klasse van weleer met verrassend moderne belijningen. Welke videlamp u ook kiest, houd er beslist rekening mee dat de lamp niet mag wegvallen in de ruimte. Een bescheiden vide vraagt om een dito armatuur, maar in een royale vide kunt u gerust een blikvanger van formaat kiezen. Uiteraard hoeft u het niet bij één armatuur te laten. Door verschillende armaturen te combineren, kunt u een verrassend effect creëren. Gebruik in dat geval bij voorkeur een rozet, zodat u meerdere snoeren kunt samenvoegen tot een groter geheel.

Meer weten?

Zoekt u een videlamp voor uw interieur, en wilt u graag advies over uw mogelijkheden? Neem dan gratis en vrijblijvend contact met ons op!