Rotan lampen

Rotan lampen zijn enorm populair. Een natuurlijke of botanische interieurstijl is in steeds meer huiskamers te vinden. We kiezen dan ook vaker voor natuurlijke kleuren en materialen. Rotan lampen zijn in allerlei vormen en maten verkrijgbaar. Een rotan lamp straalt rust uit en is te combineren met vele interieurstijlen.

Toont alle 5 resultaten

Rustieke zwarte houten hanglamp Light and Living

51 cm
 105.95

1-5 werkdagen

Natuurlijke beige rotan hanglamp Light and Living Charita

39 cm
 104.95

1-5 werkdagen

  • Gratis retourneren in NL
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • 9.4/10 klantbeoordeling

Natuurlijke beige rotan hanglamp Light and Living Masey

35 cm
 184.95

1-5 werkdagen

Natuurlijke groene rotan hanglamp Light and Living Patuk

42 cm
 184.95

1-5 werkdagen

Retro groene hanglamp rotan Light and Living Patuk

36 cm
 134.95

1-5 werkdagen


U kunt ook losse rotan lampenkappen aanschaffen om deze op een houten of metalen voet te plaatsen. Rotan is eigenlijk een soort liaan en het is dus niet te verwarren met riet. Rotan komt uit de tropische binnenlanden.

Rotan lampen combineren met andere stijlen

De natuurlijke stijl is perfect om hier rotan lampen mee te combineren. Maar wat dacht u van de combinatie van rotan met een moderne inrichting? Ook in een strakke inrichting doet dit materiaal het namelijk heel goed. Rotan hanglampen zorgen dan voor een speels, verrassend accent. Als de meubels verder bijvoorbeeld vooral van metaal zijn, dan vormt rotan een echte eyecatcher. Als u dan voor een lamp kiest in een mooie vorm, die perfect aansluit op uw interieur, dan zal dit zeker voor een prachtig geheel zorgen.

Rotan lampenkappen combineren met voet

Heeft u een mooie lampenvoet voor een lampenkap, maar weet u niet waar u die mee kunt combineren? Wellicht is rotan dan een optie. Rotan lampenkappen kunnen namelijk met vrijwel ieder materiaal gecombineerd worden. Gaat het om een houten voet die in een bepaalde kleur geverfd is? Dan zou u de voet over kunnen verven om tot een nog mooier resultaat te komen. Het is echter zeker aan te raden om de rotan lampenkap er eerst op te zetten om eens te kijken wat het resultaat is. Wellicht zal het u nog verrassen. Ook op een metalen voet kunt u prima een rotan lampenkap plaatsen.

Hoe kunt u rotan lampen mooi houden?

Rotan lampen zijn te behandelen om ervoor te zorgen dat ze langer mooi blijven. Rotan is perfect geschikt voor binnengebruik. Ook buiten kunt u rotan soms gebruiken, want het materiaal kan prima tegen een regenbui. Lange regenperiodes zijn echter vaak niet bevorderlijk voor het materiaal. Rotan hanglampen zult u vooral binnen of onder een overkapping gebruiken. Deze lampen kunnen heel lang meegaan. Het enige risico is dat het rotan een beetje uit gaat drogen en dat het daardoor gaat splijten. Sommige mensen vinden dit juist mooi, anderen niet. Wilt u het uitdrogen liever voorkomen? Dan zou u de kap maandelijks een beetje kunnen bevochtigen met behulp van een plantenspuit.

Rotan lampen voor buitengebruik

Zoals we daarnet al zeiden, zijn rotan lampen wel geschikt voor buitengebruik. De kans op slijtage is echter wat groter als u de lampen ook in regenachtige periodes buiten laat staan. U kunt er bijvoorbeeld wel voor kiezen om de rotan lampen onder een overkapping tegen de woning te plaatsen of in een klein prieel in de tuin. Ook op een balkon zal een rotan lamp niet misstaan. Houd er echter wel rekening mee dat het materiaal licht is en het eerder om zal waaien. Een zware voet of een stevige bevestiging is dan zeker verstandig.

Rotan lampen met elkaar combineren

Houdt u ervan om eenzelfde stijl te hanteren in uw woning? Dan is het een goed idee om voor meerdere rotan lampen te kiezen. Zo kunt u namelijk deze lampen met elkaar combineren en komt bijvoorbeeld in diverse ruimtes in het huis hetzelfde accent terug. U hoeft hierbij niet per se voor dezelfde lampen te kiezen. Het materiaal springt meteen in het oog en dan is het juist leuk om verschillende vormen rotan lampen in uw woning te plaatsen. De lampenkappen zijn in allerlei vormen verkrijgbaar. Niet alleen ronde vormen zijn populair, maar ook ovale vormen doen het op dit moment goed. Verder kunt u onder andere kiezen voor een diamantvorm of voor een klassieke lampenkap. Rotan lampen hebben het voordeel dat ze nooit gaan vervelen. Juist doordat deze verlichting met allerlei interieurstijlen gecombineerd kan worden, is het geen enkel probleem als u uw interieur verandert. De rotan lampen zijn dan een blijvende factor.