Scheepslampen

Scheepslampen zorgen voor een stoere sfeer in huis. Ben je gek op het woeste leven op het water? Wil je graag die maritieme uitstraling in huis hebben? Maar weet je niet hoe? Begin dan bij de verlichting. De Viking onder de lampen, oftewel de scheepslamp past helemaal binnen het maritieme sfeertje. Het zijn armaturen met een stoer en ruig uiterlijk. Voorheen werden de scheepslampen namelijk gebruikt om het wilde zeeleven te overleven.

Tegenwoordig is dat nauwelijks meer van toepassing. De lantaarnlamp wordt naar binnen gehaald en verfraait elk vertrek. Denk niet alleen aan een woon- of eetkamer, maar ook voelt de lantaarnlamp zich thuis in een stoere barretje of een nostalgisch restaurant. Dankzij het fraaie voorkomen van de scheepslamp, voelt het design zich thuis binnen vele stoere interieurs. Bekijk snel het assortiment oude scheepslampen om jou exemplaar te vinden!

hangende-scheepslamp-blauw

Nautische look met eigenzinnig tintje

De ultieme scheepslampen kan je omschrijven als een armatuur dat voorzien is van een stoere kap met daaronder een rooster en eventueel is deze voorzien van glas. Ze beschermen het peertje of de lichtbron. Van oudsher is dat zo bedacht om de lichtbron te beschermen tegen het woeste zeeleven en de wiebelende boot. Daarvoor biedt het rooster met (eventueel) glas de oplossing. Scheepslampen lijken onverwoestbaar en mogen er best doorgewinterd uit zien. Met hun nautische voorkomen zorgen de armaturen ervoor dat je eetruimte er eigenzinnig uit ziet!

Keuzes maken voor scheepslampjes

Scheepslampen vind je in veel soorten designs, kleuren en materialen. Binnen onze collectie zijn er diverse uitvoeringen leverbaar. Van een grijskleurige oude scheepslamp tot aan een koperen scheepslamp. Voor elke wens is er een passend exemplaar. Ga je voor klein of groot? Kies je een armatuur voor aan het plafond of gaat de voorkeur uit naar een hangend exemplaar? Om tegen het ruige zeeleven te kunnen werden veel armaturen gemaakt van roestvrij staal of messing. In ons assortiment vind je ook lantaarnlampen van hout, verweerd staal of met een look van beton. 

Stoer eten of nostalgisch slapen

grijze-scheepslamp-industrie

Als je het hebt over scheepslampen denk je niet direct aan je eigen woning. Toch is het een enorme trend die momenteel gaande is. Scheepslampen passen goed binnen de industriële, vintage of landelijke setting. Wil je je interieur een eigenwijze look geven? Hang dan eens scheepslampjes naast je bed. Het geeft de slaapkamer een stoere twist en je hebt direct licht op de plek waar nodig. Zo is het lezen van je lievelingsboek in bed een peulenschilletje. Liever de aandacht richten op de lantaarnlamp boven de tafel? Dat kan! Hang de oude scheepslamp boven je keukentafel en het spelen van een kaartspel kan beginnen.

scheepslamp-industrieel

Knipoog naar het woeste zeeleven

Heb jij een plek in huis die toe is aan licht in de duisternis? Zoek je een armatuur voor aan het plafond, wil je een hangende oude scheepslamp of gaat de voorkeur uit naar een variant voor op tafel? Tip: denk aan een stoere lichtbron, daarmee maak je de nostalgische lamp compleet! Met een knipoog naar het zeeleven is daar de scheepslamp voor in huis. Op welke oude scheepslamp heb jij een oogje?