De lamp van het jaar: scheepslamp

Robuust-scheepslamp-ouderwets-hip

Scheepslampen, hoe omschrijf je ze? Het zijn van oudsher praktische lampen op schepen. Tegenwoordig is de lantaarnlamp hot en happening. Afgelopen jaar is de scheepslamp dan ook erg in trek. En sterker nog: zijn populariteit neemt steeds meer toe. Dat komt door zijn vintage uitstraling. Hoe combineer je nou de scheepslamp? Ik geef je tips!

Lampen en schepen

Scheepslampen werden vroeger gebruikt op schepen. De lampen waren heel robuust, aangezien ze tegen weer, wind en zout water moesten kunnen. Lantaarnlampen van nu zijn geïnspireerd op de ouderwetse scheepslamp. De robuuste uitstraling blijft behouden en de lamp zit in een nieuw jasje. Alleen de scheepslampen van nu hoeven niet in schepen te hangen. Ze hebben wel die robuuste uitstraling, maar kunnen niet tegen weer en wind. Eén ding is zeker: de scheepslamp brengt veel sfeer in huis door zijn opvallende verschijning!

Een tweede leven

De vintage stijl is een upcoming trend die al veel te zien is op televisie of in de woonbladen. De stijl kenmerkt zich door retro-elementen. Denk aan ronde vormen, diverse houtsoorten, warme kleuren en drukke printjes. De nostalgische woonstijl kan eenvoudig worden ingevuld met tweedehands accessoires of meubels. Zo krijgen deze objecten een tweede leven én kleedt jij je huis smaakvol aan. Om de vintage look compleet te maken, voeg je de scheepslamp toe aan je interieur. Naast dat het een opvallende eyecatcher is, geeft hij nog licht ook. De kooi om het glaswerk zorgt voor een mooie lichtspreiding. Kortom, de scheepslamp geeft jouw interieur pit.

Leefkeuken of bedlamp?

Naast dat de scheepslamp zich thuis voelt in een vintage interieur, past hij in nog veel meer stijlen. Zo hebben wij een bruine lantaarnlamp in de collectie die goed past binnen een landelijke setting. Plaats er een aantal naast elkaar boven de eettafel in de leefkeuken. Zo benadruk je én de rustieke stijl van de keuken, maar ook de lampen zullen blikvangers zijn. Heb je geen landelijke woonkeuken en houd je meer van de industriële look? Plaats dan eens de scheepslamp boven je nachtkastje in de slaapkamer. Dit geeft een eigenzinnige look aan de ruimte én zorgt voor genoeg licht in de kamer.

Het scheepslampje is een populaire trend momenteel. Tweedehands items zijn eindeloos te combineren in stoere interieurstijlen. De scheepslamp is de perfecte toevoeging! Dankzij de robuuste vormgeving, blijft de lamp erg in trek. Eigenzinnig, hip en stoer. Zo kan de scheepslamp omschreven worden. Waar zou jij de lantaarnlamp een plekje geven? Met welke accessoires combineer jij de lamp?