Hoe combineer je de scheepslamp?

Scheepslamp-grijs-liggende-foto

Draadlampen, schaarlampen, scheepslampen. Ik kan nog wel even doorgaan. Er zijn namelijk veel verschillende soorten lampen. In deze blog wil ik verder in gaan op de scheepslamp. De volgende vragen komen aan bod: hoe kan je de scheepslamp het best combineren? In welke stijl komt deze lamp het best naar voren? Lees gauw ►

De scheepslamp vroeger en nu

Wij hebben gave scheepslampen in ons assortiment. Zowel hanglampen als plafondlampen. De industriële uitstraling zorgt voor een stoer effect binnen iedere woning. Zoals de naam al zegt werden scheepslampen vroeger vooral gebruikt op schepen. Met de scheepslamp haal je de sfeer van de zee en het varen dus eigenlijk gewoon in huis. Het specifieke design van scheepslampen zorgt ervoor dat het een ware eyecatcher is ook zonder dat het licht schijnt.

Zoals je ziet op de afbeeldingen in deze blog hebben de lampen allemaal een goede bescherming. De lichtbron wordt hierdoor goed beschermd. Dit is omdat de lampen vroeger bestand moesten zijn tegen een wiebelende boot. Het ijzeren frame om het glas heen zorgt voor extra bescherming. Kortom, de scheepslamp is nostalgisch, maar toch ontzettend stoer.

Scheepslampen van nu hoeven niet perse tegen een stootje te kunnen. Het uiterlijk van de scheepslamp van vroeger is wel overgenomen. De lampen zijn stoer, robuust en industrieel. Bijna alle hanglampen in deze stijl hebben een schakelketting, glas om de lichtbron en daaromheen een metalen kooiframe. De plafondlampen hebben ook vaak glas met een stoere structuur om de lichtbron en als finishing touch zit er een metalen kooi omheen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? De scheepslamp komt in diverse stijlen goed tot zijn recht. Lees hieronder hoe je hem kan combineren binnen een landelijke, industriële en botanische stijl.

[/ux_banner]

Industriële stijl

Deze stijl is gebaseerd op fabrieksgebouwen in interieurs van vroeger. Net zoals de scheepslampen afkomstig zijn van vroeger is deze stijl dat ook. Zwart, wit en grijs zijn kleuren die vooral naar voren komen binnen deze stijl. Deze stijl is voornamelijk stoer en robuust. Wil je dit doorvoeren in je lampen? Dan kan je scheepslampen toevoegen. Aangezien deze ook stoer en robuust zijn. Zo heb je één stijl binnen jouw huis. Je kan daarnaast ook denken aan andere stijlen. Het is namelijk niet zo dat je scheepslampen perse binnen een stoer interieur moet plaatsen.

Landelijke stijl

Deze stijl werd in de jaren 80 steeds hipper. Daarna is het nooit helemaal verdwenen. Deze merk blijft geliefd. Dit komt door de comfortabele, romantische, natuurlijke en warme uitstraling. De kleuren die vaak naar voren komen in deze stijl zijn gebroken wit, witgrijs en taupe. Veel mensen maken binnen deze stijl ook gebruik van natuurlijke materialen. Dit type interieur zorgt direct voor een warm gevoel. Wil je er voor zorgen dat het niet een te zacht en lief interieur wordt? Voeg dan stoere meubels en accessoires toe aan jouw interieur. Je kan denken aan gave lockerkasten, metalen kisten, steigerhouten tafels en natuurlijk niet te vergeten: aan scheepslampen. Op onze site hebben we genoeg scheepslampen waar jij uit kan kiezen. Er zit voor iedereen wel één favoriete lamp tussen. Bekijk hier de lampen. Welke stoere scheepslamp zou jij toevoegen binnen jouw landelijke stijl? Eén ding is zeker: de scheepslamp blijft hoe dan ook een eyecatcher.

[/ux_banner]

Botanische stijl

Deze stijl is je vast niet ontgaan de afgelopen tijd. Botanisch betekent eigenlijk niks anders dan plantenkunde. Groen, groener, groenst. Planten is waar het omdraait in deze stijl. Andere natuurlijke producten passen ook perfect binnen een Botanisch interieur. En laat dat nou net de trend zijn van 2018. Combineer verschillende planten met elkaar op een vintage tafeltje of kastje. Hang daarboven een gave scheepslamp. Het plaatje is dan helemaal compleet.

Kortom, scheepslampen blijven hip. Het is een tijdloze lamp die jarenlang in je huis kan laten hangen. Houd je van stoer en industrieel? Dan is de scheepslamp sowieso wat voor jou! Zoals je hebt gelezen in de blog kan je de scheepslamp eindeloos combineren. Je raakt er dus niet zo snel op uitgekeken. Naar welke scheepslamp gaat jouw voorkeur uit? Ik ben benieuwd!