5 tips Feng Shui toepassen in de slaapkamer

Tafellampje-wit-nachtkastlampje

De slaapkamer. Eén van de belangrijkste ruimtes in je huis. Het is namelijk dé kamer waar je tot rust komt. Het is wel belangrijk dat het opgeruimd is om de relaxte sfeer nog meer naar voren te laten komen. Nog meer in balans komen? Pas dan Feng Shui toe! Wat het precies is en hoe je van je slaapkamer een rustoord maakt lees je in de blog.

Wat is Feng Shui?

Kortgezegd is dit een methode die ervoor zorgt dat energie wordt teruggebracht op andere plekken waar dit ontbreekt. De slaapkamer is één van de ruimtes waar je de meeste tijd doorbrengt. Wil je je nog fijner voelen in je slaapkamer. Pas dan Feng Shui toe. Of het echt werkt? Dat weet je alleen als je het zelf uitprobeert. Hoe kan je nou precies Feng Shui toepassen in je slaapkamer? Dit kan aan de hand van een aantal tips. Lees ze hieronder!

Hoe pas je Feng Shui toe?

Je brengt heel wat uren door in je bed. Hoe zet je je bed precies neer volgens Feng Shui? Het is belangrijk dat wanneer je in bed ligt je direct de deur kan zien. Is dit binnen jouw huis niet mogelijk? Dan kan je dit proberen door middel van spiegels. Zet tevens 2 dezelfde nachtkastjes naast het hoofdeinde, hierdoor creëer je ook meer balans. Om het helemaal compleet te maken kan je kiezen voor 2 dezelfde nachtkastlampjes. We hebben zowel wandlampen, tafellampen en klemlampen die je kan gebruiken als bedlamp. Hoe meer dezelfde spullen je gebruikt naast het bed, hoe groter het samenhorigheidsgevoel wordt volgens Feng Shui.

Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een rustgevende kleur op je slaapkamer muren. Je kan denken aan lichtgroen, lichtroze, wit etc. Hang een mooie schilderij of foto op. Het is belangrijk bij Feng Shui dat je voorwerpen kiest die je humeur een boost geven.

Heb je geen bureau in je slaapkamer? Dan ben je goed bezig! Als je je bureau ziet dan denk je toch snel aan werk of school gerelateerde aspecten. Kan het niet anders dan dat je jouw bureau op je slaapkamer moet plaatsen zorg er dan voor dat je bureau in de richting staat van de deur.

Kijk je veel televisie of zit je vaak op je laptop? Probeer dit zo weinig mogelijk te doen in je slaapkamer. Het is namelijk, volgens Feng Shui, niet de bedoeling om apparatuur in je slaapkamer te hebben. De apparaten zorgen namelijk voor een slechte straling. Het is dus ook beter om je smartphone niet mee te nemen naar je slaapkamer, maar tegenwoordig kan dit haast niet anders. Hij wordt namelijk door velen ook als wekker gebruikt.

Als laatst is het volgens Feng Shui reinheid en orde belangrijk. Zorg daarom voor een schone en opgeruimde kamer. Als je wakker wordt en je ziet gelijk rommel dan belemmert dit je energie. Want zeg nou zelf in een schone en opgeruimde kamer word je toch veel lekkerder wakker? Het is aan jezelf wat je met bovenstaande punten doet. Eén ding is zeker: je gaat op deze manier nog relaxter slapen en je wordt relaxter wakker. Heb je bovenstaande punten allemaal al doorgevoerd? Dan ben je goed bezig!

Bedlampjes

Zoals ik hierboven al had geschreven is het volgens Feng Shui belangrijk om 2 dezelfde lampen te hebben naast je bed. Lees je graag in bed? Dan hebben we de perfecte lamp voor jou. Deze kan je zien op bovenstaande afbeelding. Deze wandlamp heeft een leeslamp. Handig toch? Ben je meer van de stoere inrichting? Kies dan voor de klemlamp die je kan zien op de afbeelding die boven in deze blog is geplaatst. Deze kan je klemmen aan het hoofdbord van je bed. Dit zorgt niet alleen voor een stoere touch, maar is ook erg handig voor het lezen van een boek of tijdschrift. Toch meer van een rustige en moderne stijl? Kies dan voor het dimbare tafellampje die je hieronder kan zien. Deze lamp is anders dan anderen. De witte kap is namelijk gemaakt van glas. Daarnaast is de lamp voorzien van een touchdimmer met vier verschillende standen. Je kan dit nachtkastlampje dus inzetten als sfeermaker, maar ook als praktische lamp waarbij je kan lezen. Benieuwd naar de overige slaapkamer verlichting? Klik dan hier.

Zoals je kan lezen zijn er veel mogelijkheden om jouw slaapkamer om te toveren tot een relaxte ruimte. Verlichting is een belangrijk aspect in de slaapkamer. Kies dus voor een bedlampje die bij jou past. Heb jij al aspecten van Feng Shui toegepast binnen jouw slaapkamer? Naar welk bedlampje gaat jouw voorkeur uit?