Hoe creëer je een modern interieur?

Moderne-bureaulamp-staal

We zien het regelmatig voorbij komen: de moderne inrichting. Grote meubels worden toegevoegd aan strakke inrichtingen. Speel met contrasten in huis om het beste uit producten naar boven te halen. Zo maak je je interieur interessant en sprekend. Moderne vloerlampen zijn de ideale toevoeging! Hoe zorg je nou voor een modern interieur? Ik help je een handje op weg!

Durf te combineren!

Ooit gedacht aan nieuw met oud combineren? Dat is een middel om eenheid te creëren in huis en laat je interieur spreken! Zoek naar overeenkomsten tussen nieuwe en oude producten. Denk hierbij aan dezelfde kleuren en materialen, maar durf te variëren. Het contrast is een belangrijk aspect binnen moderne interieurs. Het wordt pas interessant als er een samenspel ontstaat tussen verschillende elementen, nietwaar?

Grote gebaren, less is more & tijdloze elementen

Moderne inrichtingen staan bekend om zijn strakke lijnen en organische vormen. Maak grote gebaren in je huis. In het verlengde van grote gebaren is het motto van een modern huis: less is more. Een bekende kreet die overeenkomt met modern en tijdloos. Dat zie je terug in meubels, accessoires en verlichting. Naturel kleuren voelen zicht thuis in moderne creaties. Zwarte tafellampen, bruine tafellampen, metalen tafellampen of beige geven het geheel een rustgevend sfeertje. Tegelijkertijd creëer je op deze wijze ruimte en licht.

Balans & samenspel creëren

Begin met een goede basis: een donkere vloer en een wit plafond. Vervolgens ga je door naar grote meubelstukken. Speel met materialen als leer, beton, glas, RVS of hoogglans objecten. Daarna ga je over op detailniveau: accessoires, verlichting en overige aankleding. Door te kiezen voor een donkere muur is het een optie om te gaan voor een stalen lamp. Dit contrasteert goed tegen de duistere wand. Het haalt het beste in de lamp naar boven én laat de muur spreken. Houdt in je achterhoofd dat het in balans moet zijn. Dat zorgt voor rust en tevens een unieke ambiance.

Het combineren en de balans zoeken in een interieur is een kunst op zich. Durf te spelen met contrasten om het beste in producten naar boven te halen. Mix oude en nieuwe objecten met elkaar voor een moderne woonstijl. Een strakke lamp mixt goed met donkere kleuren. Hoe zorg jij voor een moderne inrichting? Welke moderne lamp voeg jij aan je stijl toe?