Hout, touw en nu… bamboe!

Bamboe-lamp
Zo, de tijd vliegt. Voor je het weet is het alweer 2019. Als we terugkijken naar de interieurtrends van afgelopen jaar valt één trend in het bijzonder op: het gebruik van natuurlijke materialen! Deze trend zet zich gelukkig ook voort in het aankomende jaar. Na hout en touw komen er ook steeds meer lampen in een nieuw materiaalsoort, namelijk bamboe. In deze blog lees je alles over bamboe in combinatie met lampen.

Favoriet van de panda’s

Niet alleen panda’s zijn fan van bamboe, wij namelijk ook! Dit natuurlijke materiaal zorgt voor een rustgevende sfeer in huis. Combineer bamboelampen met zachte materialen zoals fluweel en dierenvachtjes voor een mooi contrast. Ga voor groen en goud in combinatie met bamboe voor een tropische sfeer. In ons assortiment vind je bamboe vloerlampen, hanglampen en tafellampen. Nieuwsgierig? Ga dan gauw naar onze website!

Duurzame bamboe

Bamboe is niet alleen mooi, maar ook een duurzaam alternatief voor hout. Het is namelijk een grassoort dat enorm snel groeit. Sommige soorten bamboe groeien zelfs meer dan een meter per dag! Daarnaast is het een van de sterkste bouwmaterialen ter wereld. Niet gek dat bamboe tegenwoordig in vrijwel alle meubels en woonaccessoires verwerkt wordt. Het ziet er niet alleen tof uit, maar het zorgt ook voor sfeer in huis.

Rotan, riet of bamboe?

Deze materiaalsoorten worden vaak door elkaar gehaald. Ondanks dat deze natuurlijke materialen op elkaar lijken zijn er toch degelijk verschillen. Rotan is een liaan die voornamelijk in tropische regenwouden groeit. Het materiaal is eenvoudig te buigen waardoor het goed in lampen verwerkt kan worden. Bamboe is in tegenstelling tot Rotan hol van binnen, maar toch een stuk steviger. Riet is een waterplant. Deze is een stuk dunner en minder stevig dan de andere twee materialen en wordt dan ook minder gebruikt bij het maken van meubels.

Bamboe lampen

Zoals ik hierboven al heb beschreven hebben we diverse bamboe lampen in ons assortiment. We hebben donkere kleuren bamboe en lichte kleuren. Ik zie deze lampen helemaal voor me binnen een Scandinavisch design. Voeg daarnaast veel planten en gave houten bakjes toe aan jouw interieur. Om het helemaal af te maken kan je nog een ronde bamboe kleed toevoegen. Hoe tof is dat?! De bamboe hanglampen kan je perfect boven een houten tafel hangen. Plaats witte draadstoelen aan deze tafel en het plaatje is compleet! Kies jij voor een langwerpige of ronde hanglamp? We hebben ook een toffe bamboe driepootlamp. Deze is perfect voor naast jouw favoriete stoel of naast het dressoir. Deze lamp is niet alleen mooi wanneer het licht schijnt. Zelfs wanneer het licht uit staat is deze lamp een echte eyecatcher. Kies een mooie lichtbron uit en je maakt de lamp helemaal compleet.
Ben jij ook fan van bamboe of laat jij deze trend liever aan je voorbij gaan? En welke lamp is jouw favoriet? Laat het ons hieronder weten! Tip: houd onze Instagram en Facebook in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends.